Κομοτηνή: Η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα του Κομψάτου

«Έχουμε τη διάθεση, έχουμε την πολιτική βούληση, αν μπορέσουμε στον απαιτούμενο χρόνο να ολοκληρώσουμε, να ωριμάσουμε αυτό το έργο. Είναι προφανές ότι το θέλουμε κι εμείς, όπως κι εσείς.» απάντησε χθες από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κος Σπήλιος Λιβανός για την κατασκευή του φράγματος του Κομψάτου.

Όπως είπε ο Υπουργός «Πυλώνας της πολιτικής μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές στην αγροτική οικονομία» σημειώνοντας πως γι αυτό το λόγο έχουν εντάξει « 1 δις ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, ακριβώς για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 50 χρόνια: Να δημιουργήσουμε εκεί που χρειάζεται Φράγματα Νερού και εκεί που χρειάζεται δίκτυα άρδευσης».
Στην ίδια απάντηση ο κος Λιβανός ανέφερε πως «Από την 1η στιγμή που ανέλαβε το Υπουργείο, τόσο ο κος Στυλιανίδης, όσο και ο κος Μέτιος έχουν έρθει πολλές φορές και έχουμε συζητήσει για τον Ίασμο. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα, είναι μέσα στο πλάνο μας, υπάρχει πολιτική βούληση, πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν και έχουν καθυστερήσει την ωρίμανση αυτού του έργου».
Ερωτηθείς για τον αν η υλοποίηση του έργου θα προλάβει να στηριχθεί μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης απάντησε: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εδώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι στη δική μας ευχέρεια πως θα το αξιοποιήσουμε και πως θα διαχειριστούμε αυτά τα κονδύλια;»
Ρεπορτάζ κείμενο :Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ