Κομοτηνή: Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την επέτειο των 200 χρόνων

Η Περιφερειακή Παράταξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση των Ελλήνων το 1821 εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “1821-2021: Διακόσια χρόνια Ελληνικής Ζωής. ‘Να γνωρίζεις τις αιτίες / Causarum Cognito'”.

Κομοτηνή: Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την επέτειο των 200 χρόνωνΣτο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι: « Τα 200 χρόνια ήταν αρκετά για να δούμε τη χώρα μας να απελευθερώνεται, να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται, να υποφέρει, να μεγαλουργεί, να διασύρεται. Αλλά είναι και λίγα μπροστά στη μακραίωνη ιστορία και τα επιτεύγματα των Ελλήνων. Η σύγχρονη Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε καταστροφικούς πολέμους, εθνικούς διχασμούς, εμφύλιους σπαραγμούς, οικονομικές καταστροφές κατάφερε να ορθοποδήσει και να διαθέτει σήμερα μία σημαντική θέση στη διεθνή κοινότητα. Μια θέση που μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο», γι’ αυτό, όπως τονίζει, “είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας”.

«Με ενότητα, πίστη και τόλμη στις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και οπλισμένοι με γνώση. Την αστείρευτη γνώση που δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, τη γνώση που μας δίνει σοφία, αλλά και τη δύναμη, σαν αυτήν των αγωνιστών του 1821, να ξεπερνάμε τα προβλήματα, να αντιμετωπίζουμε αυτούς που αμφισβητούν την ανεξαρτησία και τα δίκαια της πατρίδας μας και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία του Λαού μας.»

Διαβάστε εδώ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_24-03-2021

Σχετικό link:
https://www.anenopro-amth.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/631-1821-2021-diakosia-xronia-ellinikis-zois-na-gnorizeis-tis-aities-causarum-cognito

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος