Κομοτηνή: “Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα” από την Ανδρονίκη Παντελίδου

Μετά το πρώτο βιβλίο «Η Αλφαβητοχώρα – Το Ομικρομικρούλη», η Παντελίδου Ανδρονίκη, μας παρουσιάζει το δεύτερο παραμύθι της με τίτλο «Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα» από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με την εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα.

Το παραμύθι έρχεται να παρουσιάσει με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και ανεπιτήδευτοτην ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας. Η σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους με τις πολλαπλές και αντικρουόμενες θεωρίες, φόβους και ανασφάλειες έρχεται να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των μικρών αναγνωστών φυσικά και απλά με πρωταγωνιστές πάντα τα γράμματα της Αλφαβητοχώρας.

Πώς αλλάζει η καθημερινότητα στηχώρα τους και πώς προσαρμόζονται; Πώς αντιμετωπίζουν οι ήρωες τον «ξαφνικό» αόρατο εχθρό και τι σημαίνει σχολείο «εξ αποστάσεως»; Τα ερωτήματα αυτά μπορούν να απαντηθούν μέσα από τις σελίδες αυτού του επίκαιρου παραμυθιού, ενώ ταυτόχρονα στα παιδιά περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αφού υπάρχει η ελπίδα της εξόδου από την κρίση. Ας μην ξεχνάμε ότι αλλιώς αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και αλλιώς τα παιδιά καταστάσεις κινδύνου. Η ψυχολογική στήριξη των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας και θα πρέπει να έρχεται σε πολλαπλά επίπεδα .Η ανάγνωση παραμυθιών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό εφικτό.

“Ποιος είναι αυτός ο επικίνδυνος ιός που δεν με αφήνει να πάω στο σχολείο μου;
Ο μικρούλης Έψιλον προσπαθούσε να καταλάβει ποιος είναι αυτός ο κορονοϊός που τον έκλεισε στο σπίτι και δεν μπορεί να παίξει με τους συμμαθητές του.
Τι θα κάνουν οι κάτοικοι της Αλφαβητούπολης;
Πώς θα προστατευτούν απέναντι στον κορονοϊό;
Πώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία και στις δουλειές τους;”

Κομοτηνή: “Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα” από την Ανδρονίκη ΠαντελίδουΗ Παντελίδου Ανδρονίκη γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πολλά έτη προϋπηρεσίας στην τάξη, στο 6ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Θεωρεί το επάγγελμά της συναρπαστικό και δημιουργικό, αφού έχει την ευκαιρία να έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και να συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους. Είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού συλλόγου «Αθηνίων» στην πόλη της Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος