Κομοτηνή: Η αγορά βιβλίων επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους λένε φοιτητές του ΔΠΘ

Το σύνθημα για τη χορήγηση «δωρεάν βιβλίων» επαναφέρουν φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ. Μιλούν στο www.ertnews.gr και καταγράφουν την ανάγκη της κάλυψης των εξόδων αγοράς – προμήθειας όλων των βιβλίων – εγχειριδίων μελέτης, που απαιτούνται για τις σπουδές τους.

Όπως και πέρσι τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, φοιτητές κι φοιτήτριες της Νομικής Σχολής , αλλά και άλλων Τμημάτων μιλούν για εκείνα τα έξοδα που ενώ μεμονωμένα φαντάζουν λίγα στο τέλος –συγκεντρωτικά- επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό τους.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr στέκονται στα 70 και 80 ευρώ που καλούνται να δώσουν δύο φορές το χρόνο μόνο για την αγορά των Κωδίκων. «Ένας μόνο Κωδικός κοστίζει 16 ευρώ, θα χρειαστεί το χρειαζούμενο σύνολο τους να το προμηθευτούμε δύο φορές το χρόνο» σημειώνουν.

60 και 70 ευρώ, δύο φορές το χρόνο, για συγκεκριμένα εγχειρίδια, αλλά και στις «σημειώσεις» των καθηγητών και των συμφοιτητών τούς από τα προηγούμενα έτη που φωτοτυπούνται με όλες αυτές τις φωτοτυπίες ξανά και ξανά να αυξάνουν επίσης τα έξοδά τους.

Όπως λένε με περιορισμένες τις επιλογές στη Βιβλιοθήκη, αλλά και συγκεκριμένο το ωράριο λειτουργίας της είναι εξίσου περιορισμένη και η δουλειά, που μπορούν να καλύψουν εκεί.

Έτσι, σε έξοδα τα παραπάνω «μεταφράζονται» σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τους 3ετείς των Πολιτικών Επιστημών και συν τετρακόσια (400) ευρώ για τους 4ετείς της Νομικής Σχολής. Μέσα από το δικό τους παράδειγμα ζητούν από τη μια περισσότερους πόρους για την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου τους για να μπορεί με τη σειρά του να καλύπτει κι αυτό τις ανάγκες τούς και από την άλλη ένα αναγνωστήριο εντός πόλης που θα μπορούσε να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες αυτές. “Με τη βιβλιοθήκη στην Πανεπιστημιούπολη, δύσκολα μπορείς να πας ό,τι ώρα το επιθυμείς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος