Κομοτηνή: Για 7η φορά το ίδιο μήνυμα – Στοπ στον καρκίνο

Για έβδομη φορά επιλέγουν να στείλουν το ίδιο μήνυμα:«Ο καρκίνος μας αφορά όλους-Η πρόληψη σώζει». «Περπατούμε για τη γυναίκα που νοσεί από καρκίνο, που πάλεψε και το ξεπέρασε» δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», η κα Ροδούλα Κοκκινάκη.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-10-2021) και με τη φετινή διοργάνωση ελπίζουν η προσπάθεια του Συλλόγου να βοηθήσει τις γυναίκες και να στείλει το μήνυμα σε όλες, ώστε να μην μείνει καμία γυναίκα χωρίς να κάνει προληπτικές εξετάσεις. Όπως σημείωσε η κα Κοκκινάκη είναι κρίμα να χάνεται στις μέρες έστω και μια γυναίκα από καρκίνο του μαστού. «Καμία δεν θα πρέπει να φεύγει από καρκίνο του μαστού. Να κάνει έγκαιρη διάγνωση, να κάνει ψηλάφηση. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνει μόνη της από πολύ μικρή ηλικία».

Μάλιστα ανέφερε την πρωτοβουλία του Συλλόγου να διανέμει φυλλάδιο αυτο-εξέτασης, εδώ και πάρα πολύ καιρό και μέσα από τους λογαριασμούς του νερού σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ.

«Πρέπει να κάνει τον υπέρηχο, τη μαστογραφία και ειδική εξέταση σε ένα χειρουργό, αν διαπιστώσει κάτι στο μαστό της» ανέφερε η κα Κοκκινάκη και πρόσθεσε « Εάν δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να το κάνει, ας έρθει στο Σύλλογο να μας ενημερώσει. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε οποιονδήποτε συμπολίτη μας για οποιονδήποτε καρκίνο όχι μόνο τις γυναίκες». Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της εποχής σημείωσε ότι «Μπορεί σε όλους μας να τύχει να μην έχουμε χρήματα και να πούμε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρήματα, ας το αφήσουμε για αργότερα, το αργότερα πώς θα εξελιχθεί;» αναρωτήθηκε προτρέποντας «ας έρθει όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα να βρούμε μια λύση εκείνη τη στιγμή, γιατί η αναβολή στα θέματα υγείας κοστίζει».
Σήμερα στις έξι το απόγευμα δίνουν ραντεβού στην κεντρική πλατεία, φορείς, αρχές, σύλλογοι, μέλη και διοργανωτές. Θα ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή διασχίζοντας την Ερμού, από το κτίριο του Κωτσόβολου έως και το κτίριο της ΠΕ Ροδόπης, το οποίο και φέτος, όπως και αρκετά καταστήματα της πόλης, θα είναι φωτισμένα στο ροζ. Με μπλουζάκια του συλλόγου θα είναι πολλοί οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση. «Ο κόσμος θέλει να στείλουμε το μήνυμα της πρόληψης και αυτό μας δίνει δύναμη» κατέληξε η δραστήρια πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος