Κομοτηνή: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ για τη νέα μονάδα ΑΗΣ με Φυσικό αέριο

Οι Όμιλοι ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας.
Η τεχνολογία του κύριου εξοπλισμού που έχει επιλεγεί για το Σταθμό είναι η πλέον σύγχρονη και θα οδηγήσει σε πολύ υψηλούς βαθμούς συνολικής καθαρής απόδοσης. Στόχος είναι η κατασκευή της νέας μονάδας να ξεκινήσει εντός του 2021, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024. Τις εργασίες κατασκευής θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.
Στην κοινή εταιρία , καθένα από τα δύο μέρη θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Αρχών. -πηγή news 24/7-
Εδώ και καιρό το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής είχε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, προς την τοπική κοινωνία, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ζητούσε να στηρίξουν το αίτημά του για την ίδρυση της δεύτερης μονάδας Ατμοηλεκτρικού Σταθμού –ΑΗΣ-παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με Φυσικό Αέριο της ΔΕΗ, στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή, από τη στιγμή που δόθηκε η άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Βασίλης Ταμπατζάς και μέλος των Τεχνικών της ΔΕΗ, πέρα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, είχε αναφέρει τα εξής:
«Αν μάλιστα προστεθεί και το εργοστάσιο ΑΗΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –πάλι στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής- και του κ. Κοπελούζου στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και αυτό ΑΗΣ με φυσικό αέριο, τότε ΝΑΙ θα μπορούμε να μιλάμε πως η Θράκη είναι ένα Ενεργειακό Κέντρο στην πράξη. Ήδη εμείς ως σωματείο Τεχνικών ΔΕΗ, θα καταθέσουμε έγγραφα προς όλους τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ταμπατζάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος