Κομοτηνή: Γειτνίαση με Βουλγαρία και πεσμένη κατανάλωση στα καύσιμα μείωσαν στο μισό τα βενζινάδικα της Ροδόπης

Ένα καλοκαίρι με μειωμένη κατανάλωση που αγγίζει μέχρι και «το 40% σε σχέση με το περσινό» είναι το φετινό για τους Βενζινοπώλες της Ροδόπης, οι οποίοι δεν παίρνουν και την προσδοκώμενη βοήθεια από τους διερχόμενους βαλκάνιους επισκέπτες. Αντιθέτως η γειτνίαση με τη φθηνότερη κατά πολύ στα καύσιμα Βουλγαρία «γονατίζει» τους επαγγελματίες του κλάδου.

Για επιλογή των ντόπιων που στερεί από τους ίδιους την κατανάλωση χιλιάδων λίτρων καυσίμων και από το κράτος την είσπραξη πολύτιμων φόρων κάνει λόγο ο έμπειρος στο χώρο επαγγελματίας Γιώργος Τζαμπαζλής ζητώντας την ενίσχυση των ντόπιων ιδιοκτητών οχημάτων με 30 λεπτά στην αγορά του ενός λίτρου καυσίμων που καταναλώνουν σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε, στο www.ertnews.gr να καλύπτουν τις ανάγκες των μετακινήσεων τους από τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής. Κίνηση που θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς, καθώς και άλλες προμήθειες που συντροφεύουν τώρα την αγορά καυσίμων στην γειτονική Βουλγαρία, δεν θα γίνονται (καπνός κ.α. ). «Θα ωφεληθούν και άλλοι κλάδοι-επιχειρήσεις της περιοχής » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποτυπώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος του στάθηκε στην αριθμητική συρρίκνωση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Ροδόπης, καθώς το 2012 ήταν 115 και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, 57. Μείωση ιδιαιτέρως αισθητή στα χωριά της περιοχής, όπου λίγα, σε σχέση με παλαιότερα, έχουν απομείνει ακόμη σε λειτουργία.

«Ανάσα» πολύτιμη δεν φαίνεται να παίρνουν ούτε από τους διερχόμενους τουρίστες. Οι Βούλγαροι που παραμένουν στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης έρχονται έχοντας γεμίσει τα ρεζερβουάρ τους, οι Ρουμάνοι στην επιστροφή μόνο βάζουν κάποια λίγα λίτρα, τόσα όσα για να φτάσουν, μέχρι τη Βουλγαρία, όπου φουλάρουν.

Σχολιάζοντας δε τη νοθεία – παραβατικότητα του χώρου ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους σημειώνοντας πως δεν είναι θέμα πρατηρίων, καθώς οι τιμές που παίρνουν είναι καθορισμένες από τις εταιρείες και για τους ίδιους ένα κέρδος 6-7 λεπτών το λίτρο είναι επιβεβλημένο για την κάλυψη τόσο των εξόδων λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, όσο και του εργοδοτικού κόστους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος