Κομοτηνή – Γ. Τζουγκρανάς: Αίτημά μας η ένταξη του επαγγέλματος του νοσηλευτή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

«Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID, αλλά σε συνάρτηση με τη διασπορά στην κοινότητα, νοσήλευσε και εξακολουθεί να νοσηλεύει COVID θετικά περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής. Σε αυτή την προσπάθεια οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες ήταν στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, Γιάννης Τζουγκρανάς. Με αφορμή την 12η Μαΐου 2021, την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή – Γ. Τζουγκρανάς: Αίτημά μας η ένταξη του επαγγέλματος του νοσηλευτή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Ο Γιάννης Τζουγκρανάς (δεξιά) με τον Α. Σπανό, επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου

Όπως τόνισε ο κ. Τζουγκρανάς, οι συνάδελφοί του εξακολουθούν να έχουν ανάγκη στήριξης, καθώς για πάνω από έναν χρόνο είναι αναγκασμένοι να εργάζονται χωρίς να παίρνουν κανονικά ρεπό και άδειες. «Έχουμε την καλή συνεργασία με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, παίρνουμε κάποιες ‘ανάσες’, αλλά η πίεση εξακολουθεί να είναι μεγάλη» είπε ο κ. Τζουγκρανάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναγκαία κρίνεται η ένταξη του επαγγέλματος του νοσηλευτή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. «Αποτελεί χρόνιο αίτημα. Γίνεται διάλογος. Συζητείται και ξανασυζητείται το θέμα, αλλά δεν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο από την εκάστοτε κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τζουγκρανάς, προσθέτοντας πως «δεν αρκούν τα χειροκροτήματα και τα λόγια στήριξης χρειάζονται και πράξεις».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί καθώς όπως είπε η «μάχη» με την Covid-19 δεν έχει κριθεί.

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος