Κομοτηνή – Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Όχι στην διάλυση του δημοσίου τομέα προς όφελος του ιδιωτικού

«Η δουλειά μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το όφελος της ελληνικής κοινωνίας, όσο βελτιώνεται και όσο καλύτερο έργο παρέχεται από τις υπηρεσίες μας, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος της ελληνικής κοινωνίας και του κάθε πολίτη» με τα λόγια αυτά ο νέος πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, ο κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος έκλεισε τη συζήτησή που είχαμε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τις ανάγκες της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες» (17-05-2022).

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στα προβλήματα που καταγράφει συζητώντας με τους επικεφαλής των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που αποκτούν κοινή φωνή μέσα από τη λειτουργία του Ν.Τ. «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει επανειλημμένα τα προβλήματα και τις υπερχρεώσεις του ελληνικού λαού, αλλά και όλα τα ζητήματα του Δημοσίου Τομέα και το πώς μπορεί ο Δημόσιος τομέας να παίξει ρόλο αναπτυξιακό σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο κος Τριανταφυλλόπουλος.

Η ενοποίηση αυτή, η συνένωση δυνάμεων δεν είναι εύκολη υπόθεση σίγουρα παραδέχτηκε ο νέος πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Παράλληλα, σημείωσε: «Δεν είναι εύκολος ο συγκερασμός, ούτε υπάρχει μια συνταγή σε όλα», όπως είπε, «το ζήτημα είναι ότι προσπαθείς πάντα να δεις που είναι το μείζον ζήτημα για το όφελος όλων των εργαζομένων, οπότε με βάσει αυτή τη στρατηγική να γίνουν και οι συνθέσεις».

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα προβλήματα έκανε λόγο για: «διάλυση» του Δημόσιου Τομέα προσθέτοντας «Το λέω ωμά χωρίς περιστροφές, δεν λέω δηλαδή ότι: «δεν προσλαμβάνουν πια», λέω ότι στόχος είναι η διάλυση του δημοσίου τομέα προς όφελος του ιδιωτικού… ».
Αναφέρθηκε σε αυτό το σημείο στη διαχείριση των δασών λέγοντας «Στη διαχείριση των δασών, αντί να επενδύουν σε προσωπικό, μηχανισμούς, στην πρόληψη, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στον τομέα αυτό».
Επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι το έργο των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνυφασμένο με το όφελος του Ελληνικού Λαού. «Αν οι υπηρεσίες μας είναι υποβαθμισμένες», είπε, «τότε ναι κι εμείς είμαστε υποβαθμισμένοι και εμείς έχουμε ζητήματα, ατομικά και συλλογικά».

Τέτοια παραδείγματα όπως είπε ο κος Τριανταφυλλόπουλος απαντώνται στις: Δασικές Υπηρεσίες, στις Πολεοδομίες, στα Νοσοκομεία, στην Εκπαίδευση. «Δεν υπάρχουν υπηρεσίες που να μην υστερούν στην κάλυψη του προσωπικού» είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε σε αυτό το σημείο ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι «μαγαζί κανενός… Το αν θα πάει καλά ή όχι την ευθύνη έχει ο υπάλληλος; Δεν διοικείται αυτός ο Οργανισμός από κάπου; Ή είναι αόρατη και δεν υπάρχει διοίκηση;»

Όσον αφορά τέλος στον προγραμματισμό του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ανέφερε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη της συλλογικότητας γιατί αντιλαμβανόμαστε πλέον τι σημασία έχει η συλλογικότητα. Το διαίρει και βασίλευε το έχουμε ζήσει πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία» είπε και πρόσθεσε «όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, αυτή είναι η μέγιστη προσπάθειά μας, να αναπτυχθεί η συλλογικότητα, γιατί μέσα από εκεί βγαίνουν δράσεις και ενέργειες και δυναμικές οι οποίες πραγματικά οδηγούν μπροστά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος