Κομοτηνή- Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Καμία ανάπτυξη δεν έχει έρθει από τις εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις

«Ουσιαστικά η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική εξαθλίωση των εργαζομένων και την κατεύθυνση της οικονομίας προς κινεζοποίηση» υποστήριξε ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-6-2021) προσθέτοντας πως αυτό γίνεται «σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Κομοτηνή- Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Καμία ανάπτυξη δεν έχει έρθει από τις εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις
Ο κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, γραμματέας ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Όπως είπε ο κος Τριανταφυλλόπουλος 500.000 νέοι και νέες με πολύ μεγάλες γνώσεις και προσόντα έχουν ενισχύσει το εργατικό δυναμικό αυτών των χωρών που επενδύουν στην έρευνα, στην ανάπτυξη, στο ανθρώπινο δυναμικό, «ενώ» πρόσθεσε «εδώ μονιμοποιούν την εξαθλίωση στις εργασιακές σχέσεις που ξεχαρβαλώθηκαν ουσιαστικά με αφορμή την κρίση και με τη δικαιολογία της προσέλκυσης των επενδύσεων οι οποίες ποτέ δεν ήρθαν. Καμία ανάπτυξη δεν έχει έρθει από τις εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις. Η Κυβέρνηση νομιμοποιεί το έγκλημα που προηγήθηκε αυτή είναι η αλήθεια».

Σύμφωνα με τον κο Τριανταφυλλόπουλο ταυτόχρονα αναιρούνται και όποιες δυνατότητες έχουν οι εργαζόμενοι για να αντιδράσουν. «Ξηλώνουν τα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι. Το χειρότερο όλων, το κορυφαίο, θεωρούν ότι ο εργαζόμενος και ο εργοδότης είναι σε ισότιμη σχέση, Είναι παράλογο ποτέ ο εργαζόμενος δεν έχει την ίδια ισχύ με τον εργοδότη».

Ερωτηθείς για τον συνδικαλισμό, την απήχηση και τις αντοχές του ο γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τόνισε ότι «ο συνδικαλισμός είναι όπως όλοι οι θεσμοί στη χώρα μας, διαλυμένοι εδώ και πολλές δεκαετίες και ό,τι συλλογικό αποδοκιμάζεται και υποτιμάται γιατί πάνω από όλα είναι το άτομο και οι ελευθερίες του ατόμου. Φυσικά είναι το άτομο. Ποτέ δεν έχει πάει το άτομο μπροστά αλλά μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες. Το άτομο θέλει την ενίσχυση της συλλογικότητας για να μπορέσει να αναπτύξει τις δυνατότητες του τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αποδυναμωθεί. Έχει υπάρξει στροφή προς τον ατομικισμό. Υπήρξε μια αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και πριν την κρίση».

Τέλος, μιλώντας για το τι μέλει γενέσθαι; Υποστήριξε πως: «Περιθώρια αντίδρασης πάντα υπάρχουν. Η κοινωνία δε είναι στατική, δεν σταματά ποτέ. Το θέμα είναι να το πιστέψουμε ή να το πάρουμε απόφαση. Τι θέλουμε εν τέλει; Η ίδια η κοινωνία έχει τη δύναμη να αλλάξει τους Νόμους αν θέλει».

Συνέντευξη – κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος