Κομοτηνή – Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Αναγκαία η ενίσχυση του ΕΣΥ, δε φτάνει το χειροκρότημα

Τη δική του συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει σήμερα, παρά τη βροχή, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Μιλώντας ο πρόεδρος του Τμήματος, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία και την κινητοποίησή τους, τόνισε την ανάγκη για άμεση στήριξη του υγειονομικού συστήματος.

Ο κος Τριανταφυλλόπουλος, φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (1-2-2022), αφού αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού τους τελευταίους 23 μήνες λέγοντας πως όλοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έμεινε στο χειροκρότημα χωρίς να προχωρήσει σε προσλήψεις και γενναία στήριξη του ΕΣΥ.

Σχολίασε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα που είδε προ ημερών το φως της δημοσιότητας, λέγοντας πως αποτυπώνονται γλαφυρά οι ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος ιδιαίτερα στην περιφέρεια, όπου η μάχη για τη ζωή χάνεται με “μεγαλύτερη ευκολία” λόγω των ελλείψεων. Στάθηκε στην ανάγκη κατάρτισης και εκπαίδευσης των εργαζόμενων σε δομές υγείας της επαρχίας, ενώ ζήτησε να υπάρξει ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς όπως είπε «μέχρι να πληροφορηθούν οι συμβασιούχοι τον τρόπο εργασίας τους σε ένα δύσκολο κι απαιτητικό χώρο είναι αναγκασμένοι, λόγω λήξης της σύμβασής τους, να αποχωρήσουν».

Τέλος, έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας και χαρακτήρισε “πληγή” τη φυγή 500.000 νέων στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος