Κομοτηνή – Γ. Ψαράς: Η καταστροφή ενός οικοσυστήματος το οποίο ζει αιώνες μας βρίσκει αντίθετους

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών – κατοίκων της περιοχής στην αυριανή συγκέντρωση και ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Α.Μ.Θ. που θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής απεύθυνε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-6-2021) το μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ροδόπης», ο κος Γιώργος Ψαράς τονίζοντας πόσες πολλές και ανησυχητικές είναι οι «παράπλευρες απώλειες» στο περιβάλλον για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Όπως είπε ο κος Ψαράς θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και επίδοση ψηφίσματος. «Λέμε ναι στην πράσινη ενέργεια με σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στους κατοίκους » ανέφερε.

«Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη πορεία στην Αθήνα που είναι ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας. Η Αθήνα είναι μακριά, αλλά η ανησυχία υπάρχει» είπε ο κος Ψαράς και σημείωσε πώς απαραίτητη είναι μια από την αρχή ενημέρωση των παρευρισκομένων και παράλληλα η έκφραση της διαμαρτυρίας και της γνώμης γι αυτό που πραγματοποιείται στην οροσειρά της Ροδόπης. «Θέλουμε να εκθέσουμε την άποψη μας για την «πράσινη ενέργεια», την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας» είπε ο κος Ψαράς.

«Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται και δημιουργείται και τοποθετείται όλο το έργο. Αλλά και αυτό που πρέπει να προηγηθεί, το κόψιμο των δένδρων, η καταστροφή ενός οικοσυστήματος το οποίο ζει δεκαετίες –αιώνες είναι που μας βρίσκει αντίθετους. Εγκαθιστούμε στην κορυφογραμμή μας μια βιομηχανία η οποία έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο» δήλωσε ο κος Ψαράς. Όπως σημείωσε «Το κατά πόσο αυτό το κατασκεύασμα επιστρέφει την ενέργεια που καταναλώθηκε για τη δημιουργία του είναι ένα ερωτηματικό. Εδώ και τριάντα χρόνια ακούγαμε για την «πράσινη ενέργεια» χωρίς να μας ενημερώσει κανείς τι απαιτείται για την παραγωγή της».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κος Ψαράς προέταξε το πετυχημένο παράδειγμα της Τήλου που θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό. Τέλος, μιλώντας για το ψήφισμα που θα παραδώσουν στην Περιφερειακή Αρχή είπε πως περιλαμβάνει 13 σημεία (έχει ήδη αναρτηθεί στο λογαριασμό της Πρωτοβουλίας στο F/B) και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν /ζουν την άποψή τους «για να», όπως είπε, «αρχίσει να φαίνεται πως υπάρχουν αντιρρήσεις για όλα όσα συμβαίνουν και δημιουργούνται».
Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος