Κομοτηνή – Γ. Πατλάκας: Υπερπλήρης η Κλινική Covid στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

«Καλά είναι τα χειροκροτήματα, αλλά να έχουμε και λίγη μεγαλύτερη βοήθεια γενικώς για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε» -σχολιασμός που ακούγεται ίδιος με παράπονο από την πλευρά του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, κου Γιώργου Πατλάκα. 23 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας βλέπει τον κορονοϊό να επιμένει (πάνω από 300 κρούσματα όλη την εβδομάδα στη Ροδόπη) και το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής να είναι κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια.
Άνθρωποι και οι ίδιοι, γιατροί και νοσηλευτές, νοσούν μένοντας αναγκαστικά μακριά από τον χώρο εργασίας. Έτσι, εκτός του αριθμού των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή, σήμερα απέχουν από τη δουλειά τους και αρκετοί που νόσησαν από κορονοϊό. «Υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα» είπε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για είκοσι γιατρούς και νοσηλευτές των οποίων η απουσία δημιουργεί πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. «Δε μας περισσεύουν, είναι άτομα που τα έχουμε ανάγκη για να λειτουργήσουμε πιο καλά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πίεση που δέχεται η μονάδα Covid του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής σημείωσε: «Είναι γεμάτη, είναι υπερπλήρης. Έχουμε 26 άτομα αντί για 20 που είναι το μέγιστο» είπε. Μάλιστα υπερπλήρης λειτουργεί για αρκετά μεγάλο διάστημα, με τα όρια της να έχουν ξεπεραστεί -κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί για αρκετές μέρες. «Όπως και τα περιστατικά που έρχονται στο ΤΕΠ είναι πολλά, όπως και μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που έρχεται για να κάνει το PCR test» σημείωσε ο κος Πατλάκας.
Όσον αφορά την πορεία της νοσηλείας τους, σημειώνει πως οι περισσότεροι παίρνουν εξιτήριο, οι περισσότεροι είναι υπερήλικες με πολλά άλλα προβλήματα, οπότε είναι δύσκολη η νοσηλεία και τα περιστατικά πιο βαριά. Στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι. Νοσηλείες δύσκολες που απαιτούν προσοχή. Μια προσοχή, όμως, που έρχεται σχεδόν από τους ίδιους ανθρώπους «23 μήνες οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν τον αγώνα αυτό και είναι κουραστικό για όλους μας» είπε ο κος Πατλάκας, σημειώνοντας πως η παθολογική και η μονάδα Covid είχε μια επάρκεια σε γιατρούς και γι’ αυτό δεν ένιωσε πίεση όμοια με αυτή άλλων Νοσοκομείων.

Τέλος, παραδέχτηκε πως σχεδόν όλα τα Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε Covid νοσοκομεία. «Υπάρχει περιορισμός των εξωτερικών ιατρείων, των χειρουργείων, υπάρχουν πολύ περιορισμοί για τα μη Covid περιστατικά και είναι λογικό όλοι αυτοί να μην εξυπηρετούνται έχοντας σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους» είπε ο έμπειρος πνευμονολόγος. Προσθέτοντας πως «από την αρχή της πανδημίας συμβαίνει αυτό και είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους, που πρέπει να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για να γίνουν καλά, δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, υπάρχουν κι άλλες αρρώστιες δυστυχώς» ανέφερε, ενώ ζήτησει ακόμη μια φορά και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους κατοίκους της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος