Κομοτηνή-Γ.Πατλάκας: Μεγαλύτερο το κύμα περιστατικών κορονοϊού μέσα στο Νοέμβριο

«Μικρή αύξηση των περιστατικών». Με τα λόγια αυτά ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», Γιώργος Πατλάκας περιέγραψε την «κινητικότητα» που σημειώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο μέτωπο του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ertnews.gr καταγράφτηκαν 358 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα συνολικά στην ΠΕ Ροδόπης, -14,58% ήταν η εβδομαδιαία μεταβολή σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και 342,98 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Επίσης, στην Ξάνθη 344 κρούσματα, 29,81% η εβδομαδιαία μεταβολή σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και 318 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως σημείωσε ο κος Πατλάκας περιμένουν μεγαλύτερο “κύμα” μέσα στο Νοέμβριο, σημειώνοντας όμως, ότι θα είναι «ελεγχόμενο» προκαλώντας, όπως είπε, «τα ίδια προβλήματα» και σημείωσε ότι ήδη «το 50% των περιστατικών με κορονοϊό έχουν χαρακτηριστικά της καινούργιας μετάλλαξης».

Περισσότερο ευάλωτα εμφανίζονται τα άτομα μεγάλης ηλικίας με τα παιδιά και τα εγγόνια να είναι οι φορείς μετάδοσης. Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε έκκληση στα νεαρότερης ηλικίας άτομα, όταν τους επισκέπτονται, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, φορώντας μάσκα και κρατώντας τις αποστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος