Κομοτηνή – Γ. Πασχαλίδης: Αυτάρκεια και όχι επιδόματα

Η πλατφόρμα «Power Pass» άνοιξε για τους πολίτες. Θα ακολουθήσει η “fuel pass extra” για τα καύσιμα δύο από και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις που μαρτυρούν, « μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση» έτσι καταγράφουν τις προσπάθειες των μελών τους να αξιοποιήσουν τις παρεμβάσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Καταναλωτών.

Αυτό υποστήριξε ο κος Γιώργος Πασχαλίδης, εκπρόσωπος Ένωσης Καταναλωτών που δραστηριοποιείται στην αν.Μ.Θ. κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις – αναγκαίες μεν- αλλά, που, όπως είπε, την οδηγούν σε μια κατάσταση «ελεημοσύνης». Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-6-2022) σημείωσε πως «εναπόκειται σε κάθε κυβέρνηση: αν και πόσα χρήματα θα δώσει για να ζήσουν οι πολίτες της, αντί να έχουν κίνητρα, ώστε από μόνοι τους να μπορέσουν να συντηρηθούν» για να προσθέσει αμέσως μετά: «Παίρνει χρήματα από όλους και δίνει στους φτωχότερους» σημειώνοντας ότι: «Και αυτοί που ενισχύουν, όμως, ως φορολογούμενοι αυτή την πολιτική και αυτοί φτωχοί είναι».

Ο κος Πασχαλίδης αντιπρότεινε την πραγματοποίηση μιας ευρείας καμπάνιας για την εξοικονόμηση της ενέργειας, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και αυτονόμησης των καταναλωτών. Αναφέροντας ως παράδειγμα τη δημιουργία μιας μικρής εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Όπως είπε, τώρα είναι αναγκασμένοι από την ακολουθούμενη πολιτική να κάνουν όχι αυτόνομα προγράμματα, αλλά προγράμματα που να παράγουν ρεύμα το οποίο θα το πουλάνε στη ΔΕΗ ή σε άλλο πάροχο και θα αναγκάζεται να το αγοράζουν πάλι από εκεί. «Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείς να εξαρτάσαι από τη ΔΕΗ ή από τους ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας» είπε σημειώνοντας «Ενώ θα μπορούσε το κάθε νοικοκυριό να έχει ένα πλήρες σύστημα. Ώστε να είναι ανεξάρτητο» και προέτρεψε όσους έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε περιοχές τέτοιες που τους δίνεται η δυνατότητα να στήσουν μια αυτόνομη εγκατάσταση να το κάνουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος