Κομοτηνή – Γ. Δημητριάδης: Κάλεσμα συλλογικότητας κι αλληλεγγύης

Την ανάγκη κοινής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, αλλά και της λήψης πρωτοβουλιών για τη στήριξη των νέων επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων κατά του brain drain, ο κος Γιώργος Δημητριάδης μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-1-2022).

Ο κος Δημητριάδης απεύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις τοπικές οργανώσεις, τους θεσμούς και τους φορείς για να βρεθεί, όπως είπε, ένα κοινό πρόγραμμα δράσης για την νέα γενιά. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης.

Κομοτηνή – Γ. Δημητριάδης: Κάλεσμα συλλογικότητας κι αλληλεγγύης
Ο κος Γιώργος Δημητριάδης

«Βιώνοντας αναμφίβολα μια τεράστια πανδημική κρίση δεν χρειάζεται να είναι κανείς ούτε μάντης για να αντιληφθεί ότι έπεται μια τεράστια οικονομική κρίση. Μπορεί η νέα γενιά να μην αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλο ζήτημα είναι, αλλά εμείς, η γενιά των 30 ετών, που το ζήσαμε όταν ήμασταν 20, πριν δέκα χρόνια, ξέρουμε πολύ καλά ότι ένα μνημόνιο, ένα κύμα ακρίβειας, φτώχειας, ανεργίας, θα μας πλήξει και δεν το αντέχουμε να το βιώσουμε για δεύτερη φορά» ανέφερε ο κος Δημητριάδης.Παράλληλα, εξήγησε ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη να προτάξουν τη συλλογικότητα, να παραγκωνίσουν τον ατομικισμό, να προβάλλουν την αλληλεγγύη «για να», όπως είπε, «μπορέσουν να δούνε και λίγο φως στον ζόφο που ζούμε την τελευταία περίοδο».

Αφού επεσήμανε τη χαμηλή κατάταξη της Περιφέρειας στο σύνολο των Περιφερειών της ΕΕ σημείωσε πως: «Ζούμε σε μια Περιφέρεια από τις φτωχότερες της Ευρώπης» εξηγώντας πως απουσιάζουν από αυτήν οι νέοι: «Με ελάχιστους εναπομείναντες νέους» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε για λογαριασμό τους το κάλεσμα σε: Συλλόγους, Φορείς κι Οργανώσεις για διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Σύμφωνα με τον κο Δημητριάδη μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τρόπος διαχείρισης κι ανάσχεσης όλης αυτής της κατάστασης. Όπως σημείωσε: «Μπορούμε να σηκώσουμε το δικό μας τοίχος προστασίας ως νέα γενιά» και πρόσθεσε «Αυτό βέβαια προϋποθέτει να είναι ανοιχτοί και οι δορυφόροι των πολιτικών μας, αλλά και των κυβερνήσεων, είτε οι εκπρόσωποί τους τοπικά, είτε κεντρικά σε όλη τη χώρα».

Εξήγησε  μάλιστα πως: «Αν βρεθεί ένας κοινός τρόπος δράσης , μπορούμε με αυτές τις ιδέες και τις προτάσεις που θα έχουμε διαμορφώσει να διεκδικήσουμε, είτε στην Ευρώπη, είτε στη δική μας Κυβέρνηση» προσθέτοντας πως σίγουρα είναι και θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα όλων η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Αποκάλυψε μάλιστα πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουν μια τέτοια πράξη αλληλεγγύης με το Σύλλογο. «Θα ήθελα να αποτελέσει ένα παράδειγμα και εθελοντισμού για να αποδείξω και στην πράξη ότι όλα αυτά δεν μένουν, ούτε στα χαρτιά, ούτε στα πληκτρολόγια, ούτε στα λόγια, γίνονται και πράξεις, αρκεί να το θέλει κανείς».

Αν η «μάχη» με την πανδημία έχει θετική έκβαση, τότε όπως είπε ο δραστήριος πρόεδρος θα υπάρξει κάλεσμα συμμετοχής σε μια πρώτη συνάντηση (αν όχι, θα γίνει διαδικτυακά) με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων σε τοπικό, κεντρικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνοντας με νόημα πως «Είναι σημαντικό να νιώσει και η νέα γενιά ενεργή» γιατί όπως είπε: «Η νέα γενιά είναι το μέλλον. Επενδύουμε στο μέλλον, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» καταλήγοντας με την πρόταξη της συλλογικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος