Κομοτηνή – Γ. Δημητριάδης: Επιμένουν οι 500 νέοι επιστήμονες για εθελοντική εργασία στον eΕΦΚΑ

Την προσφορά εθελοντικής εργασίας 500 νέων επιστημόνων μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων που εδρεύει στην Κομοτηνή στα ασφαλιστικά ταμεία του e-ΕΦΚΑ και στα τμήματα των συντάξεων επανέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Γιώργος Δημητριάδης μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας εθελοντικά στον e-EΦΚΑ και στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται» δήλωσε ο πρόεδρος καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου να απαντήσει θετικά και να αποδεχθεί την προσφορά τους αξιοποιώντας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα.

«… ο ΕΦΚΑ βρίσκεται στο έλεος των εκκρεμών συντάξεων και στην έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και υλικοτεχνικών υποδομών» υποστήριξε ο κος Δημητριάδης εξαπολύοντας δριμεία κριτική στις ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας. «Παρά τις εξαγγελίες για ψηφιακή σύνταξη, αυτό που συνέβη είναι η πρόσληψη 100 πρώην εργαζομένων του ΕΦΚΑ, νυν συνταξιούχοι, άνω των 65 ετών για να εργαστούν, αλλά και ενίσχυση με 250 ιδιώτες λογιστές οι οποίοι μέχρι στιγμής απέδωσαν μόλις 8 συντάξεις».
Κληθείς να δώσει εξήγηση για αυτούς τους αργούς ρυθμούς στάθηκε στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης. «Για να «βγάλει» κανείς μια σύνταξη θέλει 4 με 5 μήνες» είπε προσθέτοντας «Δεν γίνεται η απόδοση μια σύνταξης με fast track διαδικασίες παίρνοντας ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους» επισημαίνοντας μάλιστα σε αυτό το σημείο ότι καταρρίφθηκαν οι προσδοκίες για χιλιάδες συντάξεις που θα έβγαζαν ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι.

Στάθηκε με προβληματισμό στον έλεγχο της αποδοτικότητας των μονίμων υπαλλήλων από ιδιωτική εταιρεία και στη μη ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή της εταιρείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος