Κομοτηνή – Γ. Χρυσοχοϊδης: Καλοκαίρι με αυξημένη τουριστική κίνηση περιμένουν οι ξενοδόχοι

Ένας πολύ καλός Μάιος ήταν για τους ξενοδόχους της Κομοτηνής ο φετινός και ένα πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι έταξε ο Ιούνιος. Όπως τόνισε ο κος Γιώργος Χρυσοχοϊδης «Φαίνεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά συγκριτικά τουλάχιστον με τις άλλες δύο που υπήρχε απραξία και δεν υπήρχε κίνηση».

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, ο κος Γιώργος Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι: «πολλοί μιλάνε για ένα καλοκαίρι που ελπίζουν ότι τα φτάσει τα νούμερα του 2019, εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια καλή χρονιά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (21-6-2022) σημείωσε ότι ήδη ο Μάιος έδειξε ενθαρρυντικά δείγματα. «Ήταν ένας Μάιος που είχε πολύ κίνηση, αυτό οφείλετε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στις εκδηλώσεις που είχαμε στην πόλη, όπως τα Ελευθέρια, το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ κ.α. ».

Συμφωνώντας με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η Κομοτηνή δεν είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αρκετές κινήσεις, είτε από το Δήμο, είτε από την Περιφέρεια, ώστε να αλλάξει η ταυτότητα του τόπου.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει η «τεχνική υποδομή» για να προωθηθεί η περιοχή. «Είμαστε σε βρεφικό στάδιο» είπε και πρόσθεσε «Βλέπουμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται, θέλουμε στόχους και μετρήσιμα μεγέθη τώρα από εδώ και πέρα θα πρέπει να βρεθούν οι σωστοί άνθρωποι, να στηριχθούν και να μπουν όλα σε μια σειρά».
Χαρακτήρισε δε μεγάλο στοίχημα αυτά που υπάρχουν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, ο κος Γιώργος Χρυσοχοϊδης ζήτησε ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται στο Φανάρι, αλλά και κατάλληλη διαμόρφωση – φροντίδα του δημόσιου χώρου εντός και εκτός οικισμού (δρόμοι-πεζόδρομοι-δημόσιες εκτάσεις).

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-6-2022) η λειτουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στην περιοχή «θα άλλαζε τα δεδομένα». Σύμφωνα με τον κο αντιπρόεδρο: «Είναι κάτι που θα έβαζε στο «χάρτη» την περιοχή μας ως έναν «τουριστικό προορισμό», είπε σημειώνοντας πως «μια τέτοια υποδομή θα της έδινε τη δυνατότητα του μαζικού τουρισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος