Κομοτηνή – Γ. Χρυσοχοΐδης: Η τουριστική περίοδος έκλεισε με αρκετές δυσκολίες στην ΠΕ Ροδόπης

«Η τουριστική περίοδος έκλεισε με αρκετές δυσκολίες στην ΠΕ Ροδόπης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ροδόπης, κος Γιώργος Χρυσοχοΐδης, αποτιμώντας την τουριστική κίνηση που σημειώθηκε τη φετινή τουριστική περίοδο.

«Δεν ήταν η χρονιά που θα θέλαμε» είπε σημειώνοντας «ξεκίνησε με καλούς οιωνούς τον Ιούνιο, τον Αύγουστο, οι αλλαγές που έγιναν στις γειτονικές χώρες και τις καραντίνες επηρέασαν πολύ την περιοχή μας και έτσι έκλεισε με δυσκολία το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον κο Χρυσοχοΐδη, μέσα στην πόλη μέχρι και τον Αύγουστο οι ξενοδόχοι δεν είχαν λόγους για να είναι ευχαριστημένοι. «Είχαμε αναστολές και δυσκολίες στο προσωπικό, στις πληρωμές, στους προμηθευτές» ανέφερε προσθέτοντας ότι «ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έδειξαν θετικά δείγματα».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων, τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου σημειώθηκε αύξηση της κρατήσεων -κάτι που προκαλεί αισιοδοξία στον χώρο του. «Ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού» είπε προσθέτοντας: «Ο αριθμός κρατήσεων είναι ικανοποιητικός. Ανέκαθεν ήταν καλοί μήνες αυτοί. Προφανώς δε μιλάμε για τα ποσοστά του 2018 και του 2019, αλλά συγκριτικά υπάρχει αύξηση, υπάρχει μια αισιοδοξία που ελπίζουμε να διατηρηθεί».

Ο αθλητικός τουρισμός, που πέρυσι λόγω της μη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων απουσίαζε παντελώς, αποτελεί ουσιαστική ανάσα. «Είναι σημαντική η βοήθεια, και η έλευση των ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και βόλεϊ, πάντα αυτό το κομμάτι ήταν μέρος της δουλειάς μας. Είναι ένα άλλο κομμάτι που θα πρέπει να κυνηγήσουμε όπως και η Ξάνθη όλα αυτά τα χρόνια. Πέρυσι δεν είχαμε τα πρωταθλήματα. Επίσης τώρα κινούνται τα πράγματα και με τους επαγγελματίες, τους αντιπροσώπους που επισκέπτονται επιχειρήσεις και μαγαζιά για να κάνουν τις δουλειές τους».

Κομοτηνή – Γ. Χρυσοχοΐδης: Η τουριστική περίοδος έκλεισε με αρκετές δυσκολίες στην ΠΕ ΡοδόπηςΟ κος Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την εκπόνηση της μελέτης τουρισμού καλή κίνηση. Όπως είπε «ήταν κάτι που το είχαμε ζητήσει ως ξενοδόχοι. Θέλαμε να μιλήσουμε σε κάποιον για τον κλάδο μας και δεν ξέραμε πού. Τώρα ελπίζω ότι θα γίνει κάτι πιο επαγγελματικό». Τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν διαφημίσεις, διοργανώσεις εκθέσεων και άλλες δραστηριότητες κ.α., και κυρίως προγραμματισμός για το πώς θα «κινηθούν» στο κομμάτι των υποδομών. «Όταν κάποιος ταξιδεύει θα πρέπει να γνωρίζει πού πάει, τι θα δει, τι είδους δραστηριότητες μπορεί να κάνει» σημείωσε. Όπως τόνισε: «Δε μπορεί να τα κάνει όλα η ΤΑ, σίγουρα έχει μεγάλο ρόλο σε αυτό το κομμάτι κι εμείς θα πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καλό σε έναν άνθρωπο που έρχεται, να μπορούμε να του βγάλουμε τοπικές γεύσεις, τοπικά κρασιά. Να μπορούμε να του δώσουμε κάποιες εναλλακτικές να πάει να δει τα μουσεία μας και να είναι τα μουσεία σωστά στημένα. Να μπορεί να έχει κάτι να κάνει, όχι να πάει να το δει και να φύγει, θα μπορούσε να έχει μια δραστηριότητα μια περιγραφή» σημείωσε ο κος Χρυσοχοΐδης.

Τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι παροχές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται «κι αυτό», όπως είπε, «δεν έχει να κάνει μόνο με τον δήμο και την περιφέρεια, είναι κομμάτι που αφορά και τον ιδιωτικό τομέα σε κάποιο βαθμό. Το πόσο καλά είναι στημένα τα μαγαζιά, το πόσο καλά τα δουλεύουμε». Μάλιστα σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στη δυσκολία που συναντούν οι ξενοδόχοι της επαρχίας να προσλάβουν προσωπικό με επιδεξιότητες, με εμπειρία, όπως είπε, από παρόμοια δουλειά στη Μύκονο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, «όπου θα έχει δει τα πρωτοπόρα που γίνονται για να τα φέρει στην Κομοτηνή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος