Κομοτηνή-Γ. Χατζηθανασίου: Συνέχεια της μετανάστευσης αντί για νέες θέσεις εργασίας στη Ροδόπη

Την έντονη ανησυχία του για “το γεγονός ότι το κύμα φυγής των νέων κατοίκων της Ροδόπης στο εξωτερικό συνεχίζεται, χωρίς παράλληλα να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, που θα μπορούσαν να «συγκρατήσουν» κάποιους από αυτούς” εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-7-2021) ο ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ,ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου.

Έχοντας και ο ίδιος την εμπειρία της μετανάστευσης χαρακτήρισε την παραμονή στο εξωτερικό «πολύ δύσκολη» ακόμη και όταν όπως είπε πρόκειται «για σύντομο διάστημα» προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκεί αποδοχών καταβάλλεται για να ζήσει κανείς στις χώρες παραμονής καταφέρνοντας οι άνθρωποι που μεταναστεύουν να αποταμιεύσουν ελάχιστα. “Δεν έχει πάψει το κύμα φυγής γιατί δεν δίνονται κίνητρα” είπε ο κος Χατζηαθανασίου.

Κομοτηνή-Γ. Χατζηθανασίου: Συνέχεια της μετανάστευσης αντί για νέες θέσεις εργασίας στη Ροδόπη
Ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα λανθασμένης αντιμετώπισης των νέων επιστημόνων την υπόθεση του e ΕΦΚΑ. “Ενώ υπάρχουν άνθρωποι νέοι εξειδικευμένοι που γνωρίζουν το αντικείμενο και θα έπρεπε η Κυβέρνηση να τους αγκαλιάσει και να τους αξιοποιήσει και να τους επαναπροσλάβει δε το κάνει. Προσπαθεί με ημίμετρα, με δικηγόρους, ιδιώτες και λογιστές, προσπαθεί με συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του e ΕΦΚΑ να λύσει το πρόβλημα. Δεν λύνεται το πρόβλημα. Έτσι, όταν δεν βρίσκουν οι νέοι δουλειά αναγκάζονται να φύγουν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δουλειές” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη στην περιοχή σημείωσε πως το σημαντικό και για την περιοχή της Ροδόπης είναι να υπάρξει ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, “δυστυχώς στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας δεν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις» είπε ο κος Χατζηαθανασίου προσθέτοντας «Προσπαθούμε εδώ και επτά χρόνια να ανοίξουμε το εργοστάσιο της Shelman που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και συνεχώς «σκοντάφτουμε» και βρίσκουμε προβλήματα, δεν προχωρεί η υπόθεση και ξανά προς τα πίσω και ξανά προς τα πίσω”. Προέβλεψε μάλιστα πως: “Στο τέλος το εργοστάσιο θα πάει για παλιοσίδερα και θα χάσει και η κοινωνία, θα χάσουν και οι εργαζόμενοι, θα χάσει και το δημόσιο γιατί αν πουληθεί το δημόσιο και οι ασφαλιστικοί φορείς θα χάσουν και αυτά που τους χρωστάει και τους οφείλει από παλιά η εταιρεία”.

Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος