Κομοτηνή – Γ. Χατζής: Να μη χάνουμε την αισιοδοξία και το κουράγιο μας

«Δεν ξέρω αν είναι αισιόδοξο, είναι βιωματικό, είναι τραγούδι αυτοκριτικής», δήλωσε ο βραβευμένος με Global Music Award μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζής για το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο “Παγκόσμιος Δαίμονας”. Με καταγωγή από την Καβάλα και έχοντας ήδη μια μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό προτρέπει για σύμπνοια και «συμβουλεύει» με μια δόση κεφιού, ελπίδας και δύναμης: «Να μη χάνουμε την αισιοδοξία και το κουράγιο μας».

Κομοτηνή – Γ. Χατζής: Να μη χάνουμε την αισιοδοξία και το κουράγιο μαςΌπως είπε ο κ. Χατζής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», «εδώ και τόσα χρόνια ταλαιπωρούμαστε από τη ‘μάστιγα’ της κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και ταυτοχρόνως μιας παγκόσμιας ηθικής κρίσης. Θέλαμε όλοι να ζούμε καλύτερες μέρες. Να μπορέσουμε μέσω της τέχνης να επικοινωνούμε, μας ανησυχεί η ‘σκοτεινή’ εποχή μας. Αλλά προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και μέσω της Τέχνης να επικοινωνούμε αυτό το οποίο είναι αυτονόητο για εμάς τους καλλιτέχνες, με τον άλλον για ένα καλύτερο αύριο».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζής, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ένα γεγονός που τον ενέπνευσε και τον εμπνέει, δημιούργησε αυτό το τραγούδι. «Η Επανάσταση, αυτό το οποίο συνέβη πριν 200 χρόνια, δε θα πρέπει να το ξεχνάμε, να μη λησμονούμε τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα», σημείωσε και αποκάλυψε ότι τον ταλαιπώρησε η μουσική προσέγγιση των στίχων. «Το πώς θα συμβαδίσω με τον στίχο ήταν ένας γρίφος για εμένα. Στίχος και μουσική, ένα 50-50 που είναι και η χρυσή τομή στο τραγούδι», είπε. Όσον αφορά το μήνυμα της δημιουργίας του, «μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας» όπως είπε, «το να έρθουμε πιο κοντά, να είμαστε σε έναν δρόμο σύμπνοιας κι αλληλεγγύης», για να εξηγήσει πως «υπάρχει μια κατάσταση παγκόσμια που μας δυσκολεύει στα βήματά μας, οπότε θέλησα κι εγώ να συμβάλω στην αφύπνιση του σύγχρονου ανθρώπου, να ευαισθητοποιήσω τις ευαίσθητες χορδές μας».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος