Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Παραβατικότητα και ελλιπείς έλεγχοι στην αγορά εργασίας

Για σκηνικό «ζούγκλας» στην αγορά εργασίας έκανε λόγο ο ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(28-7-2021). «Στην αγορά εργασίας η κατάσταση είναι ζούγκλα, ανθεί η παραβατικότητα, δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς δεν έχουν στελέχωση για να κάνουν επαρκείς ελέγχους» είπε χαρακτηριστικά.

Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Παραβατικότητα και ελλιπείς έλεγχοι στην αγορά εργασίας
Ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου

Ο κος Χατζηαθανασίου υποστήριξε ότι στην περιοχή της Ροδόπης η αδήλωτη εργασία είναι συνήθης πρακτική και πρόσθεσε πως: «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα τακτικών και συχνών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλαδή την Επιθεώρηση Εργασίας», προσθέτοντας:«Δύο υπάλληλοι, η μια λόγω του θέρους κάνει χρήση της άδειας της και είναι μόλις μία στην υπηρεσία τι να πρωτοκάνει και πού να πρωτοπάει; Γίνονται καταγγελίες και όταν οι καταγγελίες πραγματικά ευσταθούν και είμαστε σίγουροι 100% , τότε υποχρεώνεται να κάνει έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να κάνει ελέγχους αιφνιδιαστικούς. Να μην είναι μόνο μετά από καταγγελία και εφόσον πιεστεί πάρα πολύ από αυτόν που κάνει την καταγγελία, να οδηγείται να κάνει έλεγχο».

Ο ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής υπενθύμισε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή «Πότε θα στελεχωθεί; Πότε θα αρχίσει να λειτουργεί ως μηχανισμός Ανεξάρτητης Αρχής; Για μας η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να είναι κεντρικός φορέας στο Υπουργείο εργασίας και να έχει άμεσα ευθύνη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για τους ελέγχους… » είπε χαρακτηριστικά.
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος