Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Παραβατικότητα και ελλιπείς έλεγχοι στην αγορά εργασίας

Για σκηνικό «ζούγκλας» στην αγορά εργασίας έκανε λόγο ο ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(28-7-2021). «Στην αγορά εργασίας η κατάσταση είναι ζούγκλα, ανθεί η παραβατικότητα, δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς δεν έχουν στελέχωση για να κάνουν επαρκείς ελέγχους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου

Ο κος Χατζηαθανασίου υποστήριξε ότι στην περιοχή της Ροδόπης η αδήλωτη εργασία είναι συνήθης πρακτική και πρόσθεσε πως: «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα τακτικών και συχνών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλαδή την Επιθεώρηση Εργασίας», προσθέτοντας:«Δύο υπάλληλοι, η μια λόγω του θέρους κάνει χρήση της άδειας της και είναι μόλις μία στην υπηρεσία τι να πρωτοκάνει και πού να πρωτοπάει; Γίνονται καταγγελίες και όταν οι καταγγελίες πραγματικά ευσταθούν και είμαστε σίγουροι 100% , τότε υποχρεώνεται να κάνει έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να κάνει ελέγχους αιφνιδιαστικούς. Να μην είναι μόνο μετά από καταγγελία και εφόσον πιεστεί πάρα πολύ από αυτόν που κάνει την καταγγελία, να οδηγείται να κάνει έλεγχο».

Ο ταμίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής υπενθύμισε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή «Πότε θα στελεχωθεί; Πότε θα αρχίσει να λειτουργεί ως μηχανισμός Ανεξάρτητης Αρχής; Για μας η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να είναι κεντρικός φορέας στο Υπουργείο εργασίας και να έχει άμεσα ευθύνη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για τους ελέγχους… » είπε χαρακτηριστικά.
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ