Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Ο νέος εργασιακός νόμος δεν θα φέρει καλά πράγματα για τους εργαζόμενους

«Εκτιμούμε πως ο νέος εργασιακός Νόμος που θα καταθέσει μετά το Πάσχα η Κυβέρνηση δεν θα φέρει καλά πράγματα για τους εργαζόμενους» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-4- 2021) ο ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου.

Όπως είπε «το Υπουργείο αναφέρεται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας λέγοντας πως όποιος εργάζεται υπερωριακά δεν θα πληρώνεται τον έξτρα χρόνο. Όποιος εργάζεται κάποιες ώρες παραπάνω στο επόμενο εξάμηνο θα δουλεύει λιγότερο, αλλά αυτό ποιος θα το ελέγξει;» σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν πολύ άσχημα με την έννοια ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι υπόστελεχωμένες δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους και οι εργοδότες με το πρόσχημα της Πανδημίας τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν οργιάσει και κάνουν ό,τι θέλουν τους εργαζόμενους, δεν τους υπολογίζουν κάνουν πράγματα τα οποία γνωρίζουν ότι είναι παράνομα. Πάλι οι εργαζόμενοι θα είναι οι χαμένοι».

Μάλιστα σ’ αυτό το σημείο ο ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής επέμεινε λέγοντας ότι “η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης” εξηγώντας πως «δεν θα ελέγχονται και δεν θα εφαρμόζονται σωστά οι προβλέψεις του Νόμου. Δεν θα δούμε την εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών στη χώρα μας.»

Χαρακτήρισε θετικό βήμα το γεγονός ότι «εξισώνεται η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων» σημείωσε πως θα περιμένει να δει την τελική του μορφή. Και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο συρρίκνωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. «Προβλέπει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την προκήρυξη απεργίας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θα μπορούν να «πιάσουν» το 50% συν ένα για μια τέτοια κίνηση μην μπορώντας ουσιαστικά να εφαρμόσουν κανένα μέτρο ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία για την προστασία των εργαζόμενων».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος