Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένας “πικρός καφές”

Στο ύψος του κατώτατου μισθού στη χώρα και στην αύξηση 2% που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-7-2021).

«Πρόκειται για αύξηση κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών των εργαζομένων» υποστήριξε ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου χαρακτηρίζοντας “κοροϊδία” και “εμπαιγμό” τη 2% αύξηση από το νέο έτος. «Ο κατώτατος μισθός θεσμοθετήθηκε για να παρέχει προστασία σε ένα τμήμα της κοινωνίας από φτωχοποίηση. Δεν καλύπτει τους όρους για τους οποίους θεσπίστηκε. Είναι κατώτερη των περιστάσεων. Είναι ένας ‘πικρός καφές’ για τον εργαζόμενο» υποστήριξε ο κος Χατζηαθανασίου.

Ο ταμίας του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής επανέλαβε την πρόταση της ΓΣΕΕ για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, επαναφορά του στα προ της κρίσης επίπεδα και αμέσως μετά αύξησή του στα 809 ευρώ.

«Καμία οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει με 596 ευρώ σήμερα, αν προσθέσουμε και την αύξηση 596 ευρώ» είπε ο κος Χατζηαθανασίου. Και σημείωσε: “11 χρόνια μετά, 11 χρόνια μνημονίων και πανδημίας, κι όμως γυρίζουν τον εργαζόμενο πίσω” για να τονίζει εκ νέου: «Χρειάζονται ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους και καταπολέμηση της παραβατικότητας που υπάρχει εις βάρος τους».

συνέντευξη- κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος