Κομοτηνή – Γ. Χατζηαθανασίου: Αναγκαίες οι αυξήσεις των μισθών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Το θέμα των αυξήσεων των μισθών και της τήρησης των εργοδοτικών συμφωνιών θέτει ξανά ο ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας σήμερα Τρίτη, 8-11-2022 στο www.ertnews.gr. «Ο κόσμος φοβάται να δραστηριοποιηθεί τόσο στα σωματεία, όσο και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας όλους και όλες να τις πλαισιώνουν.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής στάθηκε στην ακρίβεια στα τρόφιμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που όπως είπε, δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα των εργαζομένων και απορροφά μεγάλο μέρος των μισθολογικών απολαβών. Παράλληλα, έκανε λόγο για φαινόμενα “συνεχών ανατιμήσεων”, αλλά και “αισχροκέρδειας που παρατηρείται στην αγορά”.

Επεσήμανε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα τήρησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς, όπως υποστήριξε, «όπου μπορούν να μην εφαρμοστούν, δεν εφαρμόζονται» επισημαίνοντας με νόημα ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται να αναφέρουν τις καταπατήσεις των εργοδοτικών συμφωνιών. «Είναι πολύ λίγες οι καταγγελίες που δεχόμαστε, πολλά περισσότερα τα προβλήματα που συναντούν οι ίδιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής πρόβλημα αποτελεί και η ανεργία στην περιοχή. «Βρίσκεται στα ύψη» ανέφερε και στάθηκε στο παράδειγμα της Βιομηχανικής Περιοχής, «μόνο την τελευταία δεκαετία από τους 10.000 εργαζόμενους κι εργαζόμενες στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής έμειναν οι 1300» σημείωσε.

«Είναι αναγκαίο να υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού χωρίς διακρίσεις» είπε και τόνισε την ανάγκη καθορισμού των μισθών βάσει της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητώντας ο διάλογος για τις συμφωνίες αυτές να «περάσει» ξανά στους κοινωνικούς φορείς βάζοντας στόχο μεταξύ άλλων το «ξεπάγωμα των τριετιών», τους «σταθερούς μισθούς», την «αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ακρίβειας».

Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος