Κομοτηνή – Φοροτεχνικοί: Να δώσουν ακριβή στοιχεία οι πολίτες για την επιδότηση του ρεύματος

Στα μέσα Ιούνη θα ανοίξει η πλατφόρμα –PAOPASS- για την επιδότηση των υπέρογκων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, το μέλος του συλλόγου Φοροτεχνικών –Λογιστών Ροδόπης, Θόδωρος Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης κάλεσε τους πολίτες στην διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων που ξεκινούν, να είναι ακριβή τα στοιχεία που θα δώσουν, καθώς και η νέα διαδικασία των αιτήσεων θα «πατήσει» και θα τρέξει σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Θα πρέπει να αναγράφεται αν είναι κύρια, ή όχι κατοικία, αν είναι φιλοξενούμενος ή ο ιδιοκτήτης που κατοικεί, να αναγράφεται ο αριθμός παροχής του ρεύματος και φυσικά το IBAN, καθώς η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται αυτόματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι το ποσό που θα λάβουν θα είναι η διαφορά μεταξύ της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει χρεωθεί στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου 2021 έως Μάη 2022, μείον το ποσό εκπτώσεων που έχουν χορηγήσει οι πάροχοι ρεύματος, πολλαπλασιαζόμενο με το 60%.

«Τα τελευταία χρόνια ο όγκος της δουλειάς μας έχει αυξηθεί πάρα πολύ, χωρίς αυτό να πληρώνεται δυστυχώς. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον κόσμο σε ότι χρειαστεί. Επαναλαμβάνω πως τα στοιχεία στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να είναι ακριβή, καθώς είναι η βάση των δεδομένων, την οποία αξιοποιεί η πολιτεία για την άσκηση της Φορολογικής διοίκησης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σαββάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος