Κομοτηνή: Φοιτήτριες στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με το όνειρο της γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης

Με συντροφιά το όνειρο της ορκωμοσίας και της γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης τεταρτοετείς (4ετεις) φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στέκονται για μια ακόμη χρονιά στις προκάτ εγκαταστάσεις του Τμήματός τους.

«Άλλοτε υποχωρούν στους δυνατούς βοριάδες κι άλλοτε στις σταγόνες της βροχής», αλλά και «στο προσφάτως ανακαινισμένο κεντρικό αμφιθέατρο» σημειώνοντας με νόημα «κάνει κρύο το χειμώνα», μετρώντας τις μέρες για την επιστροφή στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο πατρικό τους.

«Τι έχετε μέχρι τώρα αποκομίσει σπουδάζοντας στο ΔΠΘ και στην Κομοτηνή;», ρωτήσαμε μια παρέα νεαρών φοιτητριών για να καταγράψουμε ως απάντηση: «Ωραίες εμπειρίες, φιλίες, ικανοποίηση από τις σπουδές».

Μιλώντας στο www.ertnews.gr, στέκονται στα «κενά» που παρουσιάζει η οργάνωση και η γραμματεία του Τμήματος. Και στο ερώτημα για την επιλογή των σπουδών σημειώνουν: «ελπιδοφόρα αγορά εργασίας» προσθέτοντας την προσωπική «πινελιά» τη δική τους θέαση:«Συμφοιτητές μας που τελείωσαν ήδη εργάζονται» παράλληλα επισήμαναν «ήταν 1η επιλογή και για το γεγονός ότι δίνει την ευκαιρία προσφοράς, βοήθειας στον κόσμο».

Ζητούν επίσης «τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος», ενω βλέπουν «θετικά και με αγάπη την περιοχή της Ροδόπης», όχι, όμως, όπως λένε, «για μόνιμη εγκατάσταση» και αιτούνται «μεγαλύτερη μέριμνα από την πολιτεία για την Εκπαίδευση, αλλά και την αξιοποίηση του πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος