Κομοτηνή: Φοιτητές του ΔΠΘ, εργαζόμενοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Η παρουσία τους στα δεκάδες καφέ της Κομοτηνής είναι γνώριμη. Στα πρατήρια υγρών καυσίμων, όμως, είναι σκηνικό των τελευταίων χρόνων. Έτσι,«φουλάρουν τόσο όσο» και προσπαθούν να συνδυάσουν σπουδές και δουλειά μαζί.

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές του ΔΠΘ που εργάζονται σε αρκετά από τα σαράντα εννέα πρατήρια υγρών καυσίμων της Ροδόπης, Με τα ρούχα της δουλειάς και στις 06:00 στο πόστο τους. «Η πρωινή βάρδια», λένε στο ertnews.gr και εξηγούν ότι στις 12:00 ακολουθεί και η δεύτερη πάλι με παιδιά του ΔΠΘ. Όπως και η 3η βάρδια.

Δίπλα στην αντλία, κάνουλα στο χέρι και προσοχή μεγάλη για να βάλουν αυτό που οι πελάτες ζητούν. «Το πρώτο που μας είπε ο ιδιοκτήτης», λένε και εξηγούν «μην μπερδέψεις βενζίνη και με πετρέλαιο και καταστρέψουμε τα αυτοκίνητα των πελατών», λένε και γελούν μην κρύβοντας το άγχος τους. Στο άκουσμα πώς μόλις στην 3η ημέρα τους παρέδωσαν τα κλειδιά της επιχείρησης δημιουργείται ένα ξάφνιασμα, για την εποχή που δεν συγχωρεί την εκδήλωση της εμπιστοσύνης.

Τρέχουν πριν σταθεί το αυτοκίνητο. Σκύβουν στο ανοιχτό παράθυρο να ακούσουν την παραγγελία, δίνουν την απόδειξη και ευχαριστούν. 4η ημέρα στη δουλειά και ο νεαρός φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών σημειώνει ότι στα τρία από τα πέντε συνολικά μαθήματα του εξαμήνου προλαβαίνει κανονικά τις παραδόσεις. «Οι γονείς γκρινιάζουν λίγο, αλλά όλα τα προλαβαίνει κανείς αν έχει όρεξη», απαντά και σπεύδει να προσθέσει ότι δεκάδες άλλοι συμφοιτητές του και φοιτητές άλλων τμημάτων εργάζονται σε επιχειρήσεις της πόλης.

Δουλειά στα πρατήρια υγρών καυσίμων με την κάνουλα στο χέρι, πιο πριν στη διανομή φυλλαδίων, ύστερα ξεφόρτωμα εμπορευμάτων στις αποθήκες τροφίμων, αλλά και υπηρεσίες service σε καταστήματα αναψυχής.

Όσον αφορά στην καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών; Οι παλιότεροι στο πόστο παρατηρούν πως η άνοδος της τιμής των καυσίμων, μείωσε την ποσότητα που βάζουν στο ντεπόζιτο τους. Άγχος, ωστόσο, τους προκαλεί η παρουσία πολλών αυτοκινήτων στην ουρά, τότε τρέχουν αλλά η αναμονή αναμονή.

Κι όταν η δουλειά τελειώνει και κρεμούν την φόρμα εργασίας τους, τότε είτε φαγητό στη Λέσχη, είτε κάτι γρήγορα στο δρόμο κι αμέσως για τις παραδόσεις της ημέρας. Χωρίς να λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης σε «μια όμορφη πόλη», όπως αναφέρουν την Κομοτηνή, πόλη σπουδών, αλλά και εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος