Κομοτηνή: Φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μιλούν για την Ελλάδα που θέλουν

Στα είκοσι, είκοσι ένα και είκοσι δύο τους χρόνια ψάχνουν να βρουν αυτό που θα κάνουν. Φοιτητές και φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) αναζητούν να βρουν «αυτό που θέλουν να γίνουν οι ίδιοι και όχι», όπως λένε, «αυτό που περιμένουν οι άλλοι να είμαι εγώ».

Μια παρέα φοιτητών και φοιτητριών στο κέντρο της πόλης, στο διάλειμμα των παραδόσεων και της μελέτης τους, μοιράζεται σκέψεις κι ανησυχίες και στέκεται στα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, σαράντα εννέα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα «παιδιά» εκείνων των παιδιών, πιο αυστηρά και συνάμα πιο ευαίσθητα στη «μετάβαση» προς την ενήλικη ζωή αναζητούν το «διαφορετικό» χωρίς να χάνουν την πίστη τους στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο ertnews.gr εξομολογούνται ότι αναζητούν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. «Μακριά», όπως λένε, «από την επιφανειακή νοοτροπία του σχολείου». Στέκονται στη «μετάβαση» προς την ενήλικη ζωή σημειώνοντας πως «δεν είναι όλα εύκολα» και μιλούν για τη χαρά που λείπει με το αφοπλιστικό «δεν είμαστε χαρούμενοι».
Ζουν, όπως εξομολογούνται, σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, σημειώνοντας ότι, «κάθε φορά και κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην πολιτική σκηνή, χωρίς, όπως τονίζουν, να σημειώνονται ουσιαστικές αλλαγές, καθώς τα taboo εξακολουθούν να είναι μέσα μας».
Όπως σημειώνουν, αυτό που παρατηρούν στον κόσμο των μεγάλων, είναι: «Το ενδιαφέρον για το τι θα πει ο κόσμος» και στέκονται προβληματισμένοι βλέποντας τους «παγιδευμένοι» στην εικόνα. Καλούν όλους, με σοφία και γνώση, να «κάνουν αυτοκριτική και όχι κριτική» και να «αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους». Σημειώνοντας με νόημα ότι: «Ο τρόπος διαχείρισης της εξουσίας αποκαλύπτει την ποιότητα των ανθρώπων».
Τέλος, στο ερώτημα αν θα παραμείνουν στην Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους; Σημειώνουν: «Μένουμε Ελλάδα» προτρέποντας όλους και όλες «Να μείνουμε και να προσπαθήσουμε» καταθέτοντας την αγάπη που νιώθουν για τη χώρα τους «Την αγαπάω και την πιστεύω την Ελλάδα, θα ήθελα να πάει μπροστά» ζητώντας, όμως, «πλήρη αναδιοργάνωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος