Κομοτηνή: Φοιτητές του Δημοκριτείου έπαιξαν την Κατιούσα με μπουζούκι και κρητική λύρα σε διεθνές φεστιβάλ

Δέκα έξι φοιτητές της Ρωσικής Κατεύθυνσης και του Ρωσικού Κέντρου του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εκπροσώπησαν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο σε διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία.

Κομοτηνή: Φοιτητές του Δημοκριτείου έπαιξαν  την  Κατιούσα με μπουζούκι και κρητική λύρα σε διεθνές φεστιβάλ
Η αποστολή κατά την άφιξή της στην Κομοτηνή

Δύο ομάδες ενωμένες σαν μια μεγάλη και ωραία «οικογένεια» ταξίδεψε στη γειτονική χώρα και εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Κομοτηνή. «Βρεθήκαμε στο Κίτεν, 60 χιλιόμετρα από το Μπουργκάς και πήραμε μέρος σε ένα διαφορετικό φεστιβάλ με τραγούδι, χορό, προβολή ταινιών, master class στη ρωσική λογοτεχνία και ιστορία» δηλώνει η κα Μαρία Δημάση, πρόεδρος του Τμήματος που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο πλευρό των φοιτητών και των καθηγητών, σημειώνοντας πώς ήταν κάτι το εξαιρετικό «γιατί είναι παιδιά που μόλις τελείωσαν το πρώτο έτος και το επίπεδο τους είναι ήδη υψηλό».

Ενθουσιασμένοι και οι φοιτητές/τριες από την συμμετοχή τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής δήλωσαν πως ήταν μια χρυσή ευκαιρία για πρακτική άσκηση. «Η πρακτική χρειάζεται και μας βοηθάει πολύ» δήλωσαν κατά τη άφιξή τους στην Κομοτηνή και πρόσθεσαν «Είναι καλό να πηγαίνουμε σε τέτοιου είδους συνέδρια. Ο ρόλος του Συνεδρίου είναι να υπάρξουν γνωριμίες και να μιλήσουν τη ρωσική γλώσσα. Να αναδείξουμε τα ταλέντα μας, που υπάρχουν, αλλά κρύβονται μέσα μας.» Ενθουσιασμένο άφησαν το κοινό ιδιαίτερα παίζοντας Κατιούσα με μπουζούκι και Κρητική λύρα. «Είναι σημαντικό και για το Πανεπιστήμιο και για μας. Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές μας και ελπίζουμε να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους φεστιβάλ και στο μέλλον» κατέληξαν έτοιμοι να αδράξουν και την επόμενη ευκαιρία.

Κομοτηνή: Φοιτητές του Δημοκριτείου έπαιξαν  την  Κατιούσα με μπουζούκι και κρητική λύρα σε διεθνές φεστιβάλ
Κουρασμένοι από το ταξίδι, ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή επέστρεψαν στο ΔΠΘ

Στη Βουλγαρία, στο 7ο Διεθνή Φεστιβάλ των φοιτητών που ασχολούνται με τη Ρωσική Γλώσσα και τον Ρωσικό Πολιτισμό, η αποστολή του ΔΠΘ είχε επικεφαλής έναν άριστο γνώστη, τον καθηγητή κο Ελευθέριο Χαρατσίδη. «Είναι μια ομάδα που πάντα κρατά ψηλά τη Θράκη, την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο, το Τμήμα και το Κέντρο της Ρωσικής Γλώσσας και του Ρώσικου Πολιτισμού» δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή.
Όπως και η συνεργάτιδά του, η κα Αλεξίεβα που έκανε λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, ωστόσο, οι φοιτητές κατάφεραν και κράτησαν την τιμή του Τμήματος πάντα ψηλά. «Φροντίσαμε το ντύσιμο να είναι κατάλληλο και για την παρουσίαση των ρώσικων τραγουδιών και των ρώσικων χορών, αλλά και για τα ελληνικά τραγούδια και τους ελληνικούς χορούς , που παρουσιάσαμε» δήλωσε αποκαλύπτοντας πως παρουσιάστηκαν και εδέσματα ελληνικά, που εντυπωσίασαν το κοινό. «Έλεγαν όλοι τους ότι: «Είναι αλήθεια που λένε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν όλα» επειδή το τραπέζι μας ήταν γεμάτο. Ο κος Χαρατσίδης μας έβαλε σ΄αυτή τη διαδικασία και τον ευχαριστούμε πολύ. Όπως και την πρόεδρο του Τμήματος που βρίσκεται πάντα δίπλα μας» κατέληξε η κα Αλεξίεβα υποσχόμενη να υπάρξει και συνέχεια.
Φώτο: Η αποστολή μόλις έχει επιστρέψει ευχαριστημένη από τη συμμετοχή της ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος