Κομοτηνή: Φοιτητές του Δ.Π.Θ και η «εξ αποστάσεως» διδασκαλία

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για το Πανεπιστήμιο. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα, που έχουν επιλεγεί, βοηθούν κάπως τους φοιτητές στην εξεταστική αλλά γενικότερα τα δια ζώσης «λειτουργούν» καλύτερα για τον φοιτητή».

Κομοτηνή: Φοιτητές του Δ.Π.Θ και η «εξ αποστάσεως» διδασκαλία

Φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί τα μαθήματά του μέσω της πλατφόρμας zoom.

«Άλλο είναι να πηγαίνεις στο Πανεπιστήμιο να βλέπεις τους συμφοιτητές σου, να συνομιλείς με τον καθηγητή σου. Εφόσον δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αλλιώς, τον τελευταίο χρόνο γίνεται έτσι κι εμείς προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες αυτές» σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή: Φοιτητές του Δ.Π.Θ και η «εξ αποστάσεως» διδασκαλίαΌπως τονίζει ο νεαρός φοιτητής «με συστηματική παρακολούθηση και σωστό διάβασμα» σίγουρα μπορούν, όσοι το προσπαθούν, «να οδηγηθούν στην επιτυχία». Αναφερόμενος στους καθηγητές τους σημειώνει ότι «Προσπαθούν όλοι οι καθηγητές να κάνουν τα μαθήματά τους σωστά. Δεν έχουμε χάσει διάλεξη. Οι καθηγητές θέλουν την επικοινωνία με τους φοιτητές, τους ζητούν να ανοίγουν τις κάμερες, να συμμετέχουν , να διατυπώνουν ερωτήσεις και απορίες και συνήθως υπάρχει συμμετοχή.»

Ωστόσο, δηλώνει ξεκάθαρα υπέρ της δια ζώσης Εκπαίδευσης γιατί , όπως λέει, το Πανεπιστήμιο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. «Εφόσον επέστρεψαν οι μαθητές Λυκείου με τα self test στα θρανία τους, σίγουρα κι εμείς, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικά μέτρα, μπορούμε να επιστρέψουμε στα έδρανα» λέει.

Δίπλα του φοιτητής από άλλο Τμήμα του ΔΠΘ προσθέτει ότι θα ήταν «Καλό να ανοίξουν γιατί αυτή η κατάσταση έχει κουράσει. Δεν είναι στο χέρι μας. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Όλοι περιμένουμε να ανοίξουν για να μπορέσουμε να ζήσουμε την φοιτητική ζωή που ονειρευτήκαμε. Ευτυχώς λειτουργεί καλά η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι καθηγητές είναι συνεπείς. Προκύπτουν προβλήματα πού και που με το διαδίκτυο, υπάρχουν, όμως, πολλές πλατφόρμες για να μας φιλοξενήσουν. Σίγουρα δια ζώσης, είναι αλλιώς το κλίμα, ζεις περισσότερο το Πανεπιστήμιο από ό,τι με ένα lap top, μπροστά σε μια οθόνη».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες από Κομοτηνή: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος