Κομοτηνή: Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θράκης υπολογίζουν το κόστος των σπουδών

Είναι η τελευταία χρονιά σπουδών στην Κομοτηνή και το γνωρίζουν. Φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Ρόδο, την Αθήνα και από κάθε άλλο σημείο της χώρας.

Αντάμωσαν στο ΔΠΘ και έγιναν φίλοι και φίλες κι συμφοιτητές και παρέα. Πέρασαν «παρεϊτσα», όπως λένε, τρία υπέροχα χρόνια μέχρι σήμερα. Ήδη στο 4έτος, οι «μεγάλοι» της Νομικής πια γνωρίζουν καλά τα στενά και τους δρόμους της πόλης, τα στέκια και τους χώρους όπου «θα βρουν την παρέα τους».

«Η παρέα είναι χαρακτηριστικό της πόλης γιατί είναι μια «παρεϊστικη πόλη » λένε. Σε μια παρεϊστικη πόλη που γεύτηκαν την «αυτονομία» και την «ελευθερία» και το πώς είναι «να ζεις μόνος» για πρώτη φορά στη ζωή τους. Και έγιναν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι που θα έπρεπε να μεριμνούν για τα πάντα. Με το σημειωματάριο στο χέρι όταν τους συναντήσαμε σε μια φθινοπωρινή ανάπαυλα από τη μελέτη τους κάναμε μαζί λογαριασμούς υπολογίζοντας το κόστος σπουδών στην Κομοτηνή εν έτει 2022.

«Οκτακόσια (800) με επτακόσια (700) ευρώ το μήνα» απαντούν κι εξηγούν: Τριακόσια (300) με τριακόσια είκοσι (320) ευρώ το ενοίκιο. Συν εκατόν είκοσι (120) ευρώ τα Κοινόχρηστα. Τα υπόλοιπα για ηλεκτρικό ρεύμα, super market, νερό και ό,τι περισσεύει μικροέξοδα και καφέ.» Οπότε, “ούτε κουβέντα για φαγητό έξω: Φαγητό στη Λέσχη, τάπερ με φαγητό από την μαμά και λίγο μαγειρική στο σπίτι».
Όσον αφορά στο κόστος μετακίνησης; Τρεις φορές το χρόνο η μετακίνηση στο σπίτι για την αποφυγή των εξόδων των εισιτηρίων και την ευχή να διατηρηθεί και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά η δωρεάν μετακίνηση από την πόλη και και προς την Πανεπιστημιούπολη για την αποφυγή νέου εξόδου που συνολικά θα φθάνει τα 15 ευρώ το μήνα.
Όσον αφορά στο επίπεδο σπουδών; δηλώνουν «ικανοποιημένοι» και λένε ότι «θα μπορούσε και καλύτερα με καλύτερη οργάνωση στην Γραμματεία και την παρουσία των ίδιων των καθηγητών από την Αθήνα και όχι των βοηθών τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος