Κομοτηνή: Φαγητό στο διαδίκτυο

Array

Η κα Αναστασία Καπετανίδου είναι μάγειρας 25 χρόνια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο μικρό της μαγειρείο στην Κομοτηνή, άνοιξε ένα παράθυρο στο διαδίκτυο αξιοποιώντας τα οφέλη της προβολής και της επικοινωνίας που αυτό προσφέρει.

«Μέχρι τότε δούλευα μόνο με τους ντόπιους, την πελατεία που ερχόταν στο μαγαζί μου. Από την ώρα που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το fagi.gr, ένα internet-ικό κανάλι, αγγίξαμε και την πληθυσμιακή ομάδα των φοιτητών» δηλώνει η κα Καπετανίδου που επέλεξε, στα χρόνια της Κρίσης, να απαντήσει με καινοτομία και χαμηλές τιμές. «Με πέντε ευρώ και μεγαλύτερη ποσότητα προσπαθώ να ικανοποιήσω τους πελάτες μου» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν οι μισοί πελάτες «έρχονται» στο μαγειρείο της μέσω διαδικτύου. «Βλέπω ότι οι φοιτητές πελάτες μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Δίνουν την παραγγελία, ετοιμάζω το φαγητό και ο σύζυγός μου το παραδίδει στην διεύθυνσή που αφήνουν στο ηλεκτρονικό τους μήνυμα.»

Καινοτομία, ποιότητα και χαμηλές τιμές, η απάντηση στην Κρίση…

Όσον αφορά στις αντοχές που πρέπει να επιδεικνύουν οι επαγγελματίες στα χρόνια της Κρίσης η κα Καπετανίδου είναι αποκαλυπτική για την προσπάθεια που γίνεται. «Φοβερή οικονομία και πρόγραμμα. Να μην ξεφεύγεις από τις υποχρεώσεις σου. Πρώτα πληρώνεις όλους τους λογαριασμούς και μετά κοιτάς αν μένει κάτι και για σένα. Στα χρόνια αυτά έναν μήνα πληρωνόμαστε κι ένα όχι. Η κίνηση έχει μειωθεί, αυτό που κοιτάμε είναι να κρατήσουμε το μαγαζί μας ανοιχτό. » Τέλος, προτρέπει τους συναδέλφους της να ποντάρουν στην ποιότητα του φαγητού. «Πρέπει», όπως λέει, «τα υλικά να είναι ποιοτικά και το φαγητό σωστά μαγειρεμένο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν, μην ξεχνώντας να αξιοποιήσουν και την νέα τεχνολογία».
Φώτο: Η κα Αναστασία Καπετανίδου στο μαγειρίο της Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος