Κομοτηνή: Φαγητό στη Λέσχη ή πακέτο για το σπίτι για τους φοιτητές του Δ.Π.Θ.

Σπουδές σε καιρό Covid. Στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής η κανονικότητα έχει για τα καλά επιστρέψει με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς έχοντας πάντοτε στο μυαλό τους τη νούμερο ένα απειλή των τελευταίων δύο χρόνων, τον κορονοϊό.

Στην ανάπαυλα των μαθημάτων το μεσημέρι ο χώρος συνάντησης με την παρέα των συμφοιτητριών της για τη Μαριλένα, φοιτήτρια στο 2ο έτος  του ΤΕΦΑΑ είναι η Λέσχη Σίτισης. Παραδέχεται, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως ο κορονοϊός έχει αλλάξει πολλά.

«Εμείς στο ΤΕΦΑΑ δεν μπορούμε να ασχοληθούμε, όπως πριν με το άθλημα που έχουμε επιλέξει» μας είπε. «Τηρούνται τα μέτρα προστασίας στη Λέσχη;» τη ρωτήσαμε και την ακούσαμε να απαντά: «Ναι, στην είσοδο γίνεται πάντοτε έλεγχος» και  να εξηγεί πως: “Φορώντας τη μάσκα” μπαίνουν στο χώρο, παίρνουν το δίσκο, αφού πρώτα περάσουν τον έλεγχο ( επιδεικνύοντας πιστοποιητικό εμβολιασμός, rapid test) και αφού καθίσουν στα τραπέζια της Λέσχης -Τα τραπεζοκαθίσματα κι αυτά στη διάταξη που επιβάλει η τήρηση των μέτρων- βγάζουν τη μάσκα για να απολαύσουν το φαγητό τους, κάποιοι συζητώντας με τους φίλους και τις φίλες στο ίδιο τραπέζι, κάποιοι άλλοι πιο μοναχικοί. Κατά την αποχώρηση φορούν πάλι τη μάσκα. Όσοι δεν θέλουν να καθίσουν στην τραπεζαρία μπορούν να μπουν στο χώρο φορώντας μάσκα, να πάρουν το πακέτο τους και να αποχωρήσουν.

Κομοτηνή: Φαγητό στη Λέσχη ή πακέτο για το σπίτι για τους φοιτητές του Δ.Π.Θ.Στην τήρηση των μέτρων στέκεται και  η Φωτεινή, φοιτήτρια επίσης στο ίδιο Τμήμα σημειώνοντας ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισοδυναμεί με είσοδο στο χώρο, όχι όμως και το πιστοποιητικό νόσησης «παίρνεις το πακέτο και το τρως σπίτι σου » απαντά. Τι γίνεται όταν κάποιος ξεχνά το πιστοποιητικό του εμβολιασμού; Τη ρωτάμε «Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και να φάμε το παίρνουμε πακέτο και πηγαίνουμε σπίτι» σημειώνει.

Για το μεσημεριανό γεύμα η Λέσχη είναι ανοικτή έως τις 16:00 το απόγευμα. Και από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ. Το ωράριο λειτουργίας χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό. «Ίδιο, όπως πάντα» λένε με το ίδιο όπως πάντα διαχρονικό αίτημα, αυτό για: «μεγαλύτερες μερίδες φαγητού».

Τα τελευταία χρόνια και λόγο της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των φοιτητών και των φοιτητριών που επιλέγουν τη Λέσχη για το φαγητό τους έχει αυξηθεί, σημάδι κι αυτό των καιρών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος