Κομοτηνή: Φαγητό για όλους, ικανοποίηση για δύο στους τρεις φοιτητές του Δημοκρίτειου

Κατάμεστος ο χώρος  σίτισης.  Μικρή ουρά έχει ήδη σχηματιστεί στην είσοδο.  Ώρα μία το μεσημέρι και φοιτητές όλων των Τμημάτων κατευθύνονται εκεί με βήμα γοργό. Στο ίδιο μέρος χρόνια τώρα σερβίρεται το καθημερινό φαγητό στους νέους που φοιτούν στο Δ.Π.Θ. Οι πιο προσεκτικοί, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γνωρίζουν από πιο πριν το μενού της ημέρας. Πόσο ικανοποιημένοι αλήθεια νιώθουν  γεμίζοντας το δίσκο με  φαγητό, σαλάτα και φρούτο της επιλογής τους;    

Δύο στους τρεις φοιτητές (24 σε σύνολο 57 ερωτηθέντων) του ΔΠΘ δηλώνουν ικανοποιημένοι-ες από την ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στη Λέσχη Σίτισης καθημερινά σύμφωνα με μεσημβρινή καταμέτρηση της ΕΡΤ. Ένας στους δύο άνδρες φοιτητές, δηλώνουν μη ικανοποιημένοι  τόσο από την ποιότητα τους όσο και από την ποσότητα. Ομοίως μια στις έξι φοιτήτριες.  «Έτσι κι έτσι» δηλώνουν μια στις τρεις φοιτήτριες και ένας στους εννέα φοιτητές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας στους τρεις εκ του συνόλου των ερωτηθέντων προσέρχεται καθημερινά, δεκατέσσερις εκ των οποίων φοιτητές και  μία στις τέσσερις φοιτήτριες.

Στο ερώτημα δε εάν δαπανούν χρήματα για να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω  σχεδόν στο σύνολό τους, απάντησαν  στο ερώτημα αυτό καταφατικά, «Ναι», δεκαέξι  άνδρες και δεκατρείς γυναίκες. Τέσσερις, σημείωσαν ότι  δεν δαπανούν χρήματα  και τρεις ότι δαπανούν «Λίγα».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Στην έρευνα μίλησαν  πενήντα επτά (57) άτομα, 28 νέοι και 29 νέες. Ηλικίας 18 έως 25 ετών. Πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη σίτισης στο εξωτερικό  χώρο της παλιάς Νομικής.

ΣΧΟΛΙΟ: Νότα αισιοδοξίας οι εργασίες ανακαίνισης στην εξωτερική όψη του κτιρίου της Παλιάς Νομικής. Φοιτητές και φοιτήτριες καθημερινά, μαζί με τους διδάσκοντες τους, βρίσκονται σε ένα χώρο που είχε χρόνια να προσεχθεί όπως του πρέπει. Μπορεί ο ρυθμός υλοποίησης των εργασιών  να μην ικανοποιεί πάντα, το βέβαιο είναι  ότι γεννά ελπίδες ότι κάποιοι από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που τώρα σπουδάζουν  θα δουν ένα διαφορετικό κτίριο, ανακαινισμένο με  ανανεωμένους – φροντισμένους περιβάλλοντες χώρους. Αναγκαιότητα, ωστόσο, που εκκρεμεί   και η εσωτερική διακόσμηση- ανακαίνιση ήδη κάποια βήματα έχουν γίνει στους πάνω ορόφους. Το εστιατόριο παραμένει ως έχει πολλά χρόνια με μικρές προσθήκες. Ευχάριστη πινελιά θα ήταν για την ολιγόλεπτη ούτως ή άλλως παρουσία τους η ανακαίνισή του. Πολύ δε περισσότερο εάν λάβει κανείς υπ όψιν ότι δεν λειτουργεί κυλικείο.  Όπως συνεχιζόμενη αναγκαιότητα η τήρηση των κανόνων υγιεινής πάντα με τον ίδιο αυστηρό τρόπο.

 Ένα από τα πολλά σημαντικά σημεία του ΔΠΘ και της πόλης που συγχρωτίζονται εκατοντάδες φοιτητές τις ίδιες ώρες καθημερινά το εστιατόριο, το μεγαλύτερο τραπέζι με τους πιο πολλούς προσκεκλημένους –συμμετέχοντας που  «στρώνεται» καθημερινά για χατίρι τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος