Κομοτηνή – Φ. Καζάκου: Η παρουσία των γυναικών είναι σημαντική – Υπάρχουν εργαλεία που πρέπει να αξιοποιήσουμε

Στο αίτημα υλοποίησης εξειδικευμένου σχεδιασμού ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης με την Περιφερειακή Σύνθεση, κα Φελίνα Καζάκου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-10-2021).

Η κα Καζάκου μίλησε για την ανάγκη προκήρυξης ενός τέτοιου προγράμματος που θα βοηθούσε τις μικρές μικρές επιχειρήσεις των γυναικών που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και θα χρηματοδοτούσε νέες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από άνεργες γυναίκες ή από ελεύθερες επαγγελματίες, από επιστήμονες, πιθανόν γυναίκες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, ακόμη και σε συνεταιρισμούς γυναικών.

«Υπάρχει πρόγραμμα που εφαρμόστηκε και υλοποιήθηκε κατά το παρελθόν, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, μεγάλη ανταπόκριση και φυσικά μεγάλη απορρόφηση των πόρων που αφορούσαν στο έργο» ανέφερε η κα Καζάκου σημειώνοντας: «Δυστυχώς σε αυτή την προγραμματική περίοδο που διανύσαμε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, δεν υπήρχε κάποια αντίστοιχη προκήρυξη έργου. Το τελευταίο προκηρύχθηκε το 2012, έκτοτε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Ήταν μια καλή πρακτική ενός προγράμματος χρηματοδότησης γυναικείων πρωτοβουλιών, το οποίο βασίζεται πάνω στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας μας» ανέφερε.

Σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο, η Περιφέρεια διαθέτει πόρους που μπορεί να αξιοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να σχεδιάσει και να προκηρύξει ένα έργο που αφορά καθαρά την γυναικεία επιχειρηματικότητα. «Πιστεύω ότι με ένα τέτοιο πρόγραμμα δίνουμε ουσιαστική βοήθεια στην ένταξη των γυναικών, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και φυσικά της τοπικής οικονομίας» σημείωσε.

Η κ. Καζάκου χαρακτήρισε τραγικά τα στοιχεία που αφορούν στη γυναικεία επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα μετά από την υγειονομική κρίση. «Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι η γυναικεία απασχόληση και η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει σχεδόν ‘παγώσει’» τόνισε σημειώνοντας, «την ώρα που η γυναικεία παρουσία σε όλους τους τομείς παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα», και προτρέποντας χαρακτηριστικά: «Ας σταματήσουμε συνεχώς να γιορτάζουμε τις γυναίκες έτσι όπως κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάζουν, η παρουσία των γυναικών είναι σημαντική υπάρχουν εργαλεία που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος