Κομοτηνή-Φ. Καζάκου: Άμεσες πολιτικές για την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική ζωή

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη» διοργάνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Ιουνίου 2021, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) και η Woman 20 (W20), ομάδα εργασίας του G20 , με στόχο την επικοινώνηση όσο το δυνατόν πιο μακριά του μηνύματος της ισότητας των φύλων.

«Συμμέτοχοι» στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν, μεταξύ άλλων, ως ομιλητές της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Μαρία Σπυράκη και Έλενα Κουντουρά, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. κ.Λίνα Τσαλταμπάση, καθώς και οι επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών της W20.

Κομοτηνή-Φ. Καζάκου: Άμεσες πολιτικές για την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική ζωήΜοναδική εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση ως μέλος του Σ.Ε.Γ.Ε. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της η κ. Καζάκου στάθηκε στην σημαντική της δημόσια αυτής συζήτησης, και σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων, για την επίτευξη του βασικού στόχου των διοργανωτών που δεν είναι άλλος από την μεγιστοποίηση της επίδρασης της W20 σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των γυναικών, όπως το περιβάλλον, η εργασία, η οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η ψηφιακή μεταρρύθμιση καθώς και η έμφυλη βία, για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών και σε εθνικό επίπεδο.

Κομοτηνή-Φ. Καζάκου: Άμεσες πολιτικές για την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική ζωήΌπως τόνισε χαρακτηριστικά « ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες, ιδιαίτερα των μικρών τοπικών κοινωνιών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική ζωή».
Να σημειωθεί πως η Woman 20 (W20) είναι η επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων. Ο πρωταρχικός της στόχος είναι να διασφαλίσει ότι τα θέματα των έμφυλων διακρίσεων λαμβάνονται υπόψιν και κυριαρχούν στις συζητήσεις της G20 και ότι ενσωματώνονται στη Διακήρυξη των ηγετών της G20 ως πολιτικές και δεσμεύσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. “WomenToWomen”: Δωρεάν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης επίδοξων γυναικών επιχειρηματιών

Η κ. Καζάκου στάθηκε στην άμεση ανάγκη ενεργοποίησης όλων των υφιστάμενων αντίστοιχων δομών, με προτεραιότητα την ενδυνάμωση και την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών. Άλλωστε όπως εξήγησε «τα προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης αποτελούν μόνο το ένα μέρος αυτής της προσπάθειας» που βρίσκεται εν εξελίξει.
Προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και για την «συμφωνία λόγων και πράξεων» όπως τόνισε η κ. Καζάκου γνωστοποίησε την ενεργοποίηση του προγράμματος “WomenToWomen”, ενός δωρεάν προγράμματος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών για την υλοποίηση της επιχειρηματικής – επαγγελματικής τους ιδέας, από την εταιρεία “Ad Strategy” της οποίας προΐσταται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος