Κομοτηνή: Εξωτερικοί Φρουροί στις Δικαστικές Φυλακές: Ζητάμε τα αυτονόητα

Οι Εξωτερικοί Φρουροί στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής παρά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις δεν έχουν καταφέρει να πείσουν την ηγεσία του Υπουργείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους: άμεσες προσλήψεις, εξοπλισμό προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και αποσυμφόρηση των Φυλακών μεταξύ άλλων.

«Τα προβλήματα είναι τα ίδια, ίδια και τα αιτήματα. Δυστυχώς ο αγώνας μας δεν άγγιξε κανέναν. Συνεχίζουμε με τις ίδιες δυσκολίες» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Μερκούριος Κερμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών φρουρών στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής. “Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν μας βλέπουν και δεν μας ακούνε. Είμαστε αόρατοι. Με αποτέλεσμα τα πράγματα να χειροτερεύουν”. Κενές θέσεις, απαρχαιωμένος εξοπλισμός και οι επιτυχόντες στην προ τριετίας προκήρυξη σε αναμονή σκιαγραφούν με μελανά χρώματα το σκηνικό στο χώρο τους.

« Θα το τραβήξουμε όσο πάει» σημείωσε ο κος Κερμανίδης μιλώντας με εμφανή προβληματισμό για τους επιτυχόντες που «βρίσκονται», όπως είπε, «στα αζήτητα και δεσμευμένοι με την «επιτυχία». “Είναι κρίμα, πολύ κρίμα γι αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε. Όπως τόνισε «Θα είναι κρίμα» να εισακουστούν εάν πρώτα γίνει κάτι κακό για να προσθέσει «Καλύτερα να μην μας δώσουν κάτι, αν γίνει το κακό πρώτα».

Να σημειωθεί ότι οι Δικαστικές Φυλακές της Κομοτηνής είναι χωρητικότητας 162 κρατουμένων και φιλοξενούν 430!
Ρεπορτάζ –κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος