Κομοτηνή: Έξι βήματα πριν την αναχώρηση για τις διακοπές

Καλοκαίρι και πολλοί προγραμματίζουν τα ταξίδια τους. Ο ταξιδιώτης έχει το δικό του αλφαβητάρι, ακολουθώντας από την αρχή και πηγαίνοντας έως το τέλος αυτού, τα βήματα που δεν θα πρέπει να ξεχνάει.

Με “Βηματοδότη” τον Εκπρόσωπο της ΕΚΚΕ, τον κο Παναγιώτη Καλόφωνο καταγράψαμε επτά κινήσεις που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά για να μην μετατραπούν οι μέρες ξεκούρασης σε μέρες ταλαιπωρίας.

Πρώτον, απαιτείται έγκαιρος προγραμματισμός διακοπών. Προγραμματισμός με λεπτομέρεια. «Δεν πρέπει να αφήνουμε για τελευταία στιγμή το κλείσιμο του καταλύματος» λέει ο κος Καλόφωνος.
Δεύτερον, σημειώνει πως όσοι κινούνται με τα οχήματά τους θα πρέπει να ταξιδεύουν με χαμηλότερες ταχύτητες και να εξοικονομούν έτσι πολύτιμους πόρους.

Τρίτον, να γίνεται έγκαιρη κράτηση των εισιτηρίων και επιβεβαίωση της σωστής ημερομηνίας αναχώρησης.
Τέταρτον, να αποφεύγεται η πιο συνηθισμένη παγίδα, καθώς το αλαλούμ στις αεροπορικές κρατήσεις δεν λείπει. «Δυστυχώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων αφέθηκε να φύγει από τη δουλειά του και τώρα σημειώνονται αρρυθμίες στην εξυπηρέτηση των επιβατών» παρατηρεί. Παράλληλα, σημειώνει πως αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα αεροδρόμια.
Πέμπτον, έγκαιρη προσέλευση στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στο σταθμό των ΚΤΕΛ ή των Τρένων
Έκτον, το πολύπλοκο θέμα των δικαιωμάτων των επιβατών. Ωστόσο, σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υφίσταται ως δικαίωμα η εναλλακτική μεταφορά στον τελικό προορισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος