Κομοτηνή: Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ιδσμαρίδας και Θάσου

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας και Θάσου, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες . «Είναι μια παλιά ιστορία, που όταν δεν τη λύνουμε πάντα διογκώνεται και τη βρίσκουμε μπροστά μας» δήλωσε ο κος Βασίλης Τερζής, επιμελητής ξεναγός στο Κέντρο Πληροφόρησης.

Όπως εξήγησε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-10-2021) επρόκειτο για μια παλιά διεκδίκηση με δικαστική απόφαση που ξεκίνησε το 2005. «Έχει γίνει δικαστήριο το 2013, βγήκε ένα ποσό, δεν δόθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να προχωρήσουν κάποιοι σε κατασχέσεις λογαριασμών του Φορέα, πράγμα που είχε ως συνέπεια να «μπλοκάρουν» τα λειτουργικά» δήλωσε ο κος Τερζής προσθέτοντας ότι «Ο περσινός προϋπολογισμός κατασχέθηκε όλος με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι, εκτός από τους εργαζόμενους στον Φορέα και όλοι οι προμηθευτές. Πέρσι βγάλαμε τη χρονιά χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης στο Κέντρο Πληροφόρησης με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να το θερμάνουμε με τα κλιματιστικά και αυτό δεν ήταν εύκολο» είπε.

Σύμφωνα με τον κο Τερζή από τον Απρίλιο και μετά «μπλόκαραν» και οι λογαριασμοί της μισθοδοσίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία στους εργαζόμενους, «φτάσαμε έξι μήνες μετά και ο μισθοί ακόμη δεν έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα ακόμη οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν οικονομικά δύσκολες καταστάσεις» ανέφερε εργαζόμενος και ο ίδιος στο χώρο 20 ολόκληρα χρόνια και πρόσθεσε ότι προσπαθούν συνέχεια να λύσουν θέματα, όπως: διακοπές ρεύματος με το αρμόδιο Υπουργείο να καθυστερεί πάρα πολύ. Το κακό είναι ότι έχουμε έναν Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος λειτουργεί για να προστατέψει υποτίθεται και να επιβλέπει την προστατευόμενη περιοχή και δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά».
Στάθηκε τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει το ίδιο το Κέντρο: «Υπάρχει μια εμφανής εγκατάλειψη κι αυτό δεν τιμά μια χώρα που υποτίθεται ότι « κυνηγά» τον τουρισμό και είναι εικόνα μια εικόνα που την αδικεί» είπε ο κος Τερζής προσθέτοντας πως δεν μπορεί έτσι να μιλά κανείς για προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηρίζοντας «νεκρή» την περίοδο της μετάβασης των Προστατευόμενων Περιοχών υπό ενιαίο Φορέα.

Τέλος, παρά τα προβλήματα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «Όσοι θέλουν να επισκεφτούν τον Φορέα, το Κέντρο είναι πάντα ανοιχτό να τους υποδεχτεί, παρά τα προβλήματα» προσθέτοντας πως: «Αυτές τις ημέρες που βρέχει, είναι οι καλύτερες για να το κάνουν, γιατί το νερό είναι ζωή για τους υγροβιότοπους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος