Κομοτηνή: Έξι άποροι βρήκαν προσωρινή στέγη στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου

Έξι άτομα έχουν βρει καταφύγιο αυτό το χρονικό διάστημα στον ξενώνα φιλοξενίας απόρων του Δήμου Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, τον κ. Ιωάννη Μουρτίδη οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στο χώρο για διάστημα μέχρι κι έξι μήνες. Σε περιπτώσεις που κριθεί σκόπιμο δίνεται παράταση σε αυτή τη φιλοξενία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-6-2022) στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον δήμαρχο για την πολύπλευρη στήριξη αυτών των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Όπως σημείωσε ο κος Μουρτίδης τόσο η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”, όσο και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου επισκέπτονται το χώρο και είναι σε επαφή μαζί τους θέλοντας να διαγνώσουν τις ανάγκες τους και να τους στηρίξουν ανάλογα. Εκτός από τη διαμονή έχουν εξασφαλισμένη και τη σίτιση τους, όπως και τα απαραίτητα είδη υγιεινής, αλλά και την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών που προκύπτουν.

Για δε τους νεότερους σε ηλικία που είναι σε θέση να εργαστούν ο κος Μουρτίδης είπε πως καταβάλλεται προσπάθεια να έχουν εργασιακή αποκατάσταση για να μπορέσουν έτσι να ορθοποδήσουν και να ενταχθούν εκ νέου στο κοινωνικό σύνολο. «Να μπορέσουν να σταθούν μόνοι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε την ανάγκη επιπλέον στήριξης και αυτής της δομής ώστε να μπορεί να παρέχει περισσότερα στους ανθρώπους που κάθε φορά φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος