Κομοτηνή: Εξακόσιοι ενενήντα οκτώ ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύτηκαν στο «Σισμανόγλειο» από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα

Το δικό του ουσιαστικό αποτύπωμα στη “μάχη” με την πανδημία του κορονοϊού αφήνει το Υγειονομικό Προσωπικό του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής. Με «ναυαρχίδα» την κλινική Covid, που λειτουργούσε τις περιόδους ιδιαίτερης αύξησης των κρουσμάτων, από τις αρχές του 2020 (1-3-2020) έως και σήμερα (21η -7- 2022) χρειάστηκε να νοσηλεύσουν 698 ασθενείς με κορονοϊό.

Κομοτηνή: Εξακόσιοι ενενήντα οκτώ ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύτηκαν στο «Σισμανόγλειο» από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα
ο κοs Γιώργος Πατλάκαs

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής, Γιώργο Πατλάκα, ο μέσος όρος της νοσηλείας τους ήταν 6,5 μέρες πριν τη λήψη του εξιτηρίου (για την πλειοψηφία των ασθενών). Το ίδιο διάστημα νοσηλεύτηκαν και έξι (6) παιδιά με κορονοϊό στην Παιδιατρική Κλινική πριν διακομιστούν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. «Όπως συμβαίνει σε αυτή τη χρονική στιγμή, έτσι και σε άλλες περιόδους, στο διάστημα της Πανδημίας που η Κλινική Covid ήταν κλειστή γινόταν διακομιδές ασθενών με Covid σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα», σημείωσε ο κ. Πατλάκας.

Όσον αφορά στην καλοκαιρινή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής της Ροδόπης; «”Βράζει” ο τόπος», απαντά ο κος Πατλάκας στο ertnews.gr, εξηγώντας πως 4 με 5 περιστατικά καθημερινά διαγνώσκονται με κορονοϊό με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή νοσηρότητα. «Διακομίζονται ή νοσηλεύονται ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα υγείας», εξηγεί ο ίδιος προτρέποντας “όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος να τηρείται η χρήση μάσκας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος