Κομοτηνή: Έτοιμη για το πρώτο κουδούνι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα της Ροδόπης

Ένα αισιόδοξο ξεκίνημα προδιαγράφεται για τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα της Κομοτηνής, το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο της πόλης. Περισσότεροι από επτακόσιοι μαθητές και μαθήτριες (728 είχαν εγγραφεί πέρσι) θα έχουν από την πρώτη μέρα στο πλευρό τους σαράντα (40) εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων προσφέροντας τους γνώσεις και για τις τρεις κατευθύνσεις: ανθρωπιστικών σπουδών, θετικών επιστημών και σπουδών υγείας.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η κα Ελένη Χατζή, υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου ο αριθμός κρίνεται φυσιολογικός για τα δεδομένα και τις δυνατότητες του σχολείου. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαναληπτικές, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για 130 μαθητές και μαθήτριες που δεν τα κατάφεραν στην πρώτη τους προσπάθεια.

Βάση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους στην 1η τάξη του Λυκείου θα εγγραφούν 90 – 100 μαθητές και μαθήτριες, στη 2η και στην 3η Τάξη του Λυκείου από ενενήντα . Την περσινή σχολική χρονιά έκλεισαν την προσπάθεια τους με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς 119 παιδιά πήραν μέρος (121 είναι το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής) με 27 εξ αυτών να εισάγονται στο Πανεπιστήμιο.
Με εξαίρεση την έλλειψη εκπαιδευτικού για την τετράωρη διδασκαλία μαθήματος Τεχνολογίας η πολυπληθέστερη μαθητική κοινότητα της Ροδόπης ετοιμάζεται για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος