Κομοτηνή: Ερυθροσταυρίτες παντός καιρού δηλώνουν έτοιμοι για προσφορά

Η Κατερίνα, η Σμαρώ, η Ροδόπη, η Αρχοντούλα, η Άννυ και πολλές άλλες γυναίκες, αλλά και άνδρες, όλες και όλοι μέλη των Τμημάτων του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε δύσκολες ώρες βάζοντας στη χρονιά που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει πολύ χρώμα αλληλεγγύης.

Κομοτηνή: Ερυθροσταυρίτες παντός καιρού δηλώνουν έτοιμοι για προσφοράΙκανοποιημένη και από την φετινή προσπάθεια των εθελοντών του Τμήματος δήλωσε η Πρόεδρος, η κα Κλάρα Τζελέπη μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-12-2021). Όπως είπε από όλες τις ομάδες του Τμήματος πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις με στόχο να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια προς όφελος των ανθρώπων, οι οποίοι υποφέρουν, δοκιμάζονται , χρειάζονται την αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους ιδιαίτερα σε καιρό Πανδημίας.
Τρεις οι τομείς δράσης Τμήματος: Οι Νοσηλεύτριες, η Κοινωνική Πρόνοια και οι Σαμαρείτες, δεκάδες οι εθελοντές και οι εθελόντριες με τον καθένα και την καθεμία να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα των δράσεων κατά τη διάρκεια του 2021, ενός έτους με πανδημία, μέτρα και αυξημένες ανάγκες η δραστήρια πρόεδρος στάθηκε σε παραδείγματα – πρωτόγνωρων δράσεων, που αγκαλιάστηκαν με ζέση και υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Οι Σαμαρίτες πρωτοτύπησαν και πρωτοστάτησαν μεταφέροντας ευάλωτα άτομα με την Κινητή Μονάδα. Έτσι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από τις κατοικίες τους στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής, από την έναρξη της εμβολιαστικής προσπάθειας μέχρι την έναρξη του εμβολιασμού κατ’ οίκον. «Δράση με τεράστια προσφορά στην κοινωνία» την χαρακτήρισε η κα Κλάρα Τζελέπη σημειώνοντας «Ήμασταν πρωτοστάτες σε κάτι που η πολιτεία το εφάρμοσε σε ένα δεύτερο στάδιο και επίπεδο αποστέλλοντας ιατρούς στα σπίτια των ανθρώπων αυτών προκειμένου να εμβολιαστούν κατ οίκον».
Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση ήταν ο περίπατος των κατοικίδιων, των ανθρώπων που είτε νόσησαν από κορονοϊό, είτε ήταν σε καραντίνα λόγω του ότι άνθρωποι από το περιβάλλον τους είχαν νοσήσει. Δηλαδή, οι Σαμαρείτες επισκέπτονταν τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδια τους. Πράξη που μαρτυρά ευαισθησία, ανθρωπιά προς τους νοσούντες και έμπρακτη απόδειξη των φιλοζωικών αισθημάτων. Πολύ σπουδαία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης ήταν η διαρκής παρουσία Σαμαρειτών και Νοσηλευτών σε ό,τι αφορά στη συνδρομή του έργου των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των τεστ: στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, στην είσοδο του Νοσοκομείου, στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, στην κεντρική πλατεία, διευκολύνοντας στην τήρηση του πρωτοκόλλου αλλά και πραγματοποιώντας μετρήσεις σε δημόσια κτίρια και δομές (π.χ. στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης).
Πολύ σπουδαία επίσης η συνδρομή των Σαμαρειτών στην πυροφύλαξη του Δασικού πλούτου της περιοχής, αλλά και στην στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές φτάνοντας ακόμη και μέχρι την Ελασσόνα. Όπως και στη διανομή τροφίμων, στις υγειονομικές καλύψεις σε αθλητικούς αγώνες και σε δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου. «Οι δράσεις μας είναι πάμπολλες, πολυποίκιλες και καίριες» σημειώνει η κα πρόεδρος προσθέτοντας «όλοι είμαστε εθελοντές, ακόμη και το ΔΣ προσφέροντας άλλο έργο το οποίο ενδεχομένως να μην φαίνεται». Άλλωστε με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, σεβόμενες όλες οι κυρίες (Νοσηλευτικής και Πρόνοιας) τις εμβληματικές αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης δηλώνουν έτοιμες να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για τον συνάνθρωπο, όπως και οι Σαμαρείτες, τα νεαρά αγόρια και κορίτσια με τα κόκκινα ρούχα, κάνοντας το καλό όπως ο Άγιος Βασίλης, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος