Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017

Array

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Άνοιξε τις πύλες της η SYNERGIA
Άνοιξε τις πύλες της στην Νέα Καρβάλη Καβάλας η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή και σήμερα Σάββατο από τις 10:00 έως τις 22:00. Στην 3η SYNERGIA 2017 συμμετέχουν περισσότεροι από 100 παραγωγοί και φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Οι αντιπρόσωποι για την 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από τη Ροδόπη είναι οι: Βενετοπούλου Παναγιώτα, Παπαχρήστου Αναστασία και Κοσκερίδης Σάββας από τη ΔΑΚΕ και από τη Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση οι Μακρυγιάννης Στέφανος, Λιουλιάκη Δήμητρα και Καλπία Βάνα.

Ανακοίνωση για τους παιδικούς Σταθμούς

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Έως τις 9 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο eetaa.gr αίτηση συμμετοχής το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», προκειμένου να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Η δράση αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές.

Αντιπολεμική πορεία
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017
Στην αντιπολεμική Αντινατοϊκή  εκδήλωση και πορεία , που διοργανώνει  η Επιτροπή Ειρήνης Έβρου με εργατικά σωματεία και φορείς στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 28-5-2017 στις 11 π.μ μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχει η Επιτροπή Ειρήνης της Ροδόπης.

Στην Αλεξανδρούπολη θα μεταβούν με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής την Κυριακή 28-5-2017 ώρα 10 π.μ.

ΑμεΑ Π.Ε. Ροδόπης-Νέο  Δ.Σ.

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Πρώτη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης ολοκληρώθηκε με την εκλογή στο Δ.Σ. των: 1) Τρύφωνας Καρούντζος 42 ψ 2) Στέλλα Βογιατζή 39 ψ 3) Δημήτρης Χαριτάκης 34 ψ 4) Σοφία Φαναρά 23 ψ 5) Χαλίλ Σιακίρ 18 . Αναπληρωματικά μέλη 1) Αλέξανδρος Μπαξεβάνης 13 ψ 2)Σάββας Σαββίδης 12 ψ 3) Στέργιος Κουτρουλός 9 ψ 4) Μαρίνα Τσέντου 8 5) Ζωγραφιά Δελίδου 2 ψ .

Εθελοντική Καθαριότητα των ακτών

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Αρωγής και Φαναρίου Ν. Ροδόπης από απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά θα προβεί αύριο Κυριακή 28 Μαΐου στις 10:00 ο σύλλογος «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του Ν.Ροδόπης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής. Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017.

Μουσείο

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017
παραλία Αρωγής με φόντο τη Θάσο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7-11 ετών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής. Θέμα του προγράμματος είναι η σημασία της θάλασσας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του πολιτισμού, τον πολιτιστικό πλούτο που βρίσκεται θαμμένος στον βυθό της θάλασσας και η ανάγκη διατήρησης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης.

Εθελοντική αιμοδοσία

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ του Νέου Σιδηροχωρίου δίνουν ΕΛΠΙΔΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑ,ΖΩΗ αύριο  Κυριακή 25 Μαΐου για 13η χρονιά. Από τις 9:00 έως 13:30 ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ αιμοδοτούν εθελοντικά.

Μητρόπολη

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρωτάτου.

Πολιτισμός

Θέατρο

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Η παράσταση του παραδοσιακού θρακικού χοροθέατρου η «Η χαρά της Δουκινιώς» του Μίλτη Παρασκευαϊδη θα ανέβει το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Βασιλικό Θέατρο. Πρόκειται για μια δουλειά του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης.

Θεατρική παράσταση

Τη Θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης “Το έβδομο ρούχο” της Ευγενίας Φακίνου θα παρουσιαστεί και σήμερα, αλλά και αύριο Κυριακή στις 9.00 το βράδυ στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Το έργο ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου.

Βιβλιοπαρουσίαση

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017«Τα αρμενικά επώνυμα έχουν τη δική τους ιστορία» το βιβλίο του κ. Σαρκίς Αγαμπατιάν θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής και ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Αρμενίων. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα στον 1ο όροφο του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.

5η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου

Την 5η έκθεση Παιδικού Βιβλίου διοργανώνουν η ΧΕΝ Κομοτηνής και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης.Η έκθεση θα γίνει στην πλατεία της ΧΕΝ σήμερα από τις18.00 έως τις 22.00 και πέρα από την έκθεση βιβλίων περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς βιβλιοφάγους.

Αθλητικά

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Ο αθλητής του Θράκα Ιππέα Άγγελος Φραγκούλης επιλέχθηκε να αγωνισθεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος θα πάρει μέρος από 2 – 4 Ιουνίου 2017 στο διεθνή αγώνα TOUR OF BIHOR στη Ρουμανία.

Καιρός
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-5-2017Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος