ΕΡΤ Κομοτηνής: Δελτίο ειδήσεων 22-09-2016

Δελτίο Τοπικών ειδήσεων

Επιμελητήρια-Οικονομία
Σταθάκης: «Τα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων στα επιμελητήρια»
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, εξήγγειλε ότι στο εξής τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, ανατίθενται στα επιμελητήρια:
Πιο συγκεκριμένα τα Κέντρα αυτά θα έχουν ως στόχο τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών μιας επιχείρησης με το δημόσιο, και θα λειτουργήσουν με προοπτική την υποστήριξη όλων των αναγκών που έχει μια επιχείρηση, παρέχοντας συμβουλευτική καθοδήγηση στα πρώτα της βήματα αλλά και σε θέματα χρηματοδότησης κλπ.
Αυτή η εξέλιξη, επεσήμανε ο Υπουργός, σε συνδυασμό με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα τονώσει την οργανωτική ικανότητα των επιμελητηρίων καθώς και τον ρόλο τους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

ΜΜΕ
Γ.Καβαθάς: «Αποδίδουν οι συνενώσεις των επιχειρήσεων»
Για Γενοκτονία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργος Καβαθάς, καθώς αναμένονται άλλα 18.000 λουκέτα μέχρι το τέλος του 2016.
Όπως τόνισε, η υπερφορολόγηση και η ύφεση έχουν κάνει ασφυκτικές τις συνθήκες επιβίωσης των επιχειρήσεων.
«Αν προχωρήσουν αυτά που δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα είναι μια ανάσα, αλλά δεν φτάνει αυτό. Θα πρέπει να προχωρήσουμε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στην ίδρυση μια Αναπτυξιακή Τράπεζας, αλλά και στην μείωση της γραφειοκρατίας», σημείωσε ο κ. Καβαθάς.
Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη τόνισε πως θα περίμενε να ακούσει κάτι και για τις επιχειρήσεις που έχουν κάτω από 50.000 εργαζόμενους όπως και κάτω των 5 ατόμων που απασχολούνται.
Σχολιάζοντας τους δύο οδικούς χάρτες (Κυβέρνηση-ΝΔ), τους χαρακτήρισε με…πολλά διόδια
Στον αντίποδα όλης αυτής της κατάστασης ο κ. Καβαθάς, στάθηκε στα 11 δίκτυα που έχει δημιουργήσει η ΓΕΣΕΒΕ, συνενώνοντας μικρές επιχειρήσεις, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος και δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλοβοήθειας.
«Εμείς έχουμε σκοπό αυτό να το συνεχίσουμε και να αξιοποιήσουμε και το κομμάτι της Κοινωνικής Οικονομίας», σημείωσε ο Καβαθάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καβαθάς θα είναι παρών στις εκδηλώσεις των Εμπόρων.

Επαγγελματίες-Αγορά
Via Egnatia – Αρχαία Εγνατία Οδός στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κομοτηνής αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι Ανέστης Βαφειάδης και Κική Κωνσταντινίδου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ «Via Egnatia – Αρχαία Εγνατία Οδός».
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα από τις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα «Λευκή Νύχτα» στην πόλη της Κομοτηνής. Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά και κατά τις βραδινές ώρες. Στις εννέα στο Βυζαντινό Φρούριο Κομοτηνής θα φιλοξενηθεί έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Εργασίες περαίωσης και ανάδειξης του Κάστρου της Κομοτηνής και η συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.
Σε ότι αφορά την έναρξη της έκθεσης τοπικών προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Στην έκθεση συμμετέχουν 30 περίπου ντόπιοι παραγωγοί.

Συνδικαλιστικά
«Λευκές Νύχτες»
«Οι “Λευκές Νύχτες”, όπως η σημερινή νύχτα στην Κομοτηνή, βάζουν από το παράθυρο αυτό που επιχειρούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η κυβέρνηση, η ΕΕ με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας : Την απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Στον κλάδο του Εμπορίου και της σίτισης είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με λιγότερα ένσημα απ’ ό,τι πραγματικά δικαιούνται, με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με την απειλή της απόλυσης, καταλήγει η ανακοίνωση το σωματείο των εργαζομένων.

Εκκλησία
Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη στον Περιφερειάρχη
Την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος δέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δια ζώσης κατάθεση των ευχαριστιών του Σεβασμιωτάτου για την έμπρακτη υποστήριξη του Περιφερειάρχη, ώστε να γίνουν σπουδαία και χρονίζοντα έργα, αναγκαία για τις εγκαταστάσεις των εν γένει δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Πρόκειται για τα παρακάτω έργα :
Το πρώτο αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος , προϋπολογισμού 320.000€
Το δεύτερο αφορά την αναβάθμιση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής , προϋπολογισμού 1.000.000 € και προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των κοινόχρηστων χώρων του Μητροπολιτικού Μεγάρου και την εν γένει ενεργειακή και στατική του αναβάθμιση.

Υγεία
Το 10ο Σεμινάριο Υγρών Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας
Το 10ο Σεμινάριο Υγρών Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κομοτηνή, την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στο ξενοδοχείο Αρκάντια.
Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρία και το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι θεματικά στρογγυλά τραπέζια όπου θα αναλυθούν σε βάθος θέματα σημαντικά, τα οποία θα συνδυαστούν με την παρουσίαση των σύγχρονων ερευνητικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών εξελίξεων με την κλινική εφαρμογή τους, ενώ αύριο και ώρα 09:00-14:00 θα προηγηθεί το Κλινικό Φροντιστήριο με θέμα το κάλιο για την καλύτερη ενημέρωση των νεαρότερων Ιατρών.

Δωρεάν εξετάσεις σε Εχίνο και Σμίνθη από το Δ Σώμα Στρατού
Σήμερα από τις 10:00 έως 13:00, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Νευρολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Την ίδια ημέρα Κινητό Οδοντιατρικό Κλιμάκιο, συνοδευόμενο από ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο ΣΜΙΝΘΗΣ, για προληπτική εξέταση στοματικής υγιεινής των μαθητών.

Συνάντηση γνωριμίας των βουλευτών με το Διοικητή του Νοσοκομείου Α. Γερόπουλο
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης καθώς και ο Γραμματέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέα Γερόπουλο.
Ο Διοικητής τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Επίσης αναφέρθηκε στις νέες προσλήψεις 45 ατόμων για το Νοσοκομείο.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και αμφότεροι δεσμεύτηκαν για συνεχή συνεργασία στο μέλλον.

Αυτοδιοίκηση
Ξάνθη :Ν.Ανταμπούφης: Ντρέπομαι για το Δημοτικό Συμβούλιο
Η δημοτική κίνηση “Πολίτες για την Ξάνθη” με επικεφαλής τον Νίκο Ανταμπούφη ασκούν δριμύτατη κρητική στον Δήμαρχο Ξάνθης αλλά και σε όλους όσους ψήφισαν το μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Ανταμπούφης τόνισε ότι όταν το μνημόνιο συνεργασίας είχε έρθει για ψήφιση ως δημοτική κίνηση το καταψήφισε και επισήμανε στο δημοτικό συμβούλιο την άτοπη αυτή συνεργασία με στοιχεία.
«Δυστυχώς, ο κ. δήμαρχος αντιλαμβάνεται το σοβαρό ζήτημα των συνεργασιών μεταξύ δήμων ως ένα επικοινωνιακό γεγονός που ευκαιριακά θα εξυπηρετήσει αμφότερους τους δημάρχους και τους σχεδιασμούς τους», σημείωσε ο κ. Ανταμπούφης.
Κλείνοντας υπογράμμισε πως «Η πρόσβαση στην παιδεία και στη γνώση είναι στοιχείο ατομικής και συλλογικής ελευθερίας και προόδου και δικαίωμα όλων των παιδιών χωρίς διάκρισης και ντρεπόμαστε που έστω κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης επέλεξε να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο δήμαρχο του Ωραιοκάστρου.

Πολιτισμός
Μονοπάτια πολιτισμού στην Ξάνθη
Ο Δήμος Ξάνθης ενέκρινε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την υλοποίηση της πράξης «Μονοπάτια Πολιτισμού στο Δήμο».
Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» είναι ένα ολοκληρωμένο, πολυεπιστημονικό πρόγραμμα της ΕΛΛΕΤ που ξεκίνησε το 2010 και έχει ως πεδίο υλοποίησης την επιλογή, σηματοδότηση και επικοινωνία ενός πλέγματος μονοπατιών σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ξεχωριστό περιβαλλοντικό / πολιτισμικό ενδιαφέρον. Φυσιολάτρες, επιστήμονες – γεωγράφοι, λαογράφοι, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, γεωπόνοι, βιολόγοι – αλλά και θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι του τουριστικού / επιχειρηματικού τομέα, συνεργάζονται για την ανάδειξη τοπίων με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική σημασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος