Κομοτηνή: Εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα με τον υδράργυρο στους -6

Από τις τέσσερις και μισή στο πόδι. Εργαζόμενοι στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τις δυσκολίες της δουλειάς καλούνται να αντιμετωπίσουν και το δριμύ ψύχος. Σήμερα στο ξεκίνημά της προσπάθειάς τους ο υδράργυρος για πολλή ώρα είχε «κολλήσει» στους -6.

«Είναι πιο δύσκολα, αλλά δε χάνουμε τη διάθεσή μας» μας, μας είπαν. Τους συναντήσαμε λίγο πριν την αναχώρηση του δικού τους απορριμματοφόρου για το δρομολόγιο της ημέρας. Προορισμός η Νέα Μοσυνούπολη.

Από τις 04:30 τα ξημερώματα μέχρι τις 11:30 η προσπάθειά τους θα περάσει από πολλές εναλλαγές, με τα εύκολα να δίνουν τη σειρά τους στα δύσκολα κι ύστερα πάλι από την αρχή: Κάδοι που ξεχειλίζουν και είναι εκτός θέσης και άλλοι πάλι να στέκουν πιο «νοικοκυρεμένα» περιμένοντας τα έμπειρα χέρια τους.
Μια δύσκολη δουλειά, παρατηρούμε, και οι τρεις μαζί, οδηγός και καθαριστές μέλη του ίδιου πληρώματος, χαμογελούν. Έχουμε τον «εξοπλισμό» μάς λένε και δείχνουν γάντια, μπότες και μάσκες και σημειώνουν «είναι δύσκολο, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο».

Στις 04:30 το πρωί στο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας βρίσκονται είκοσι περίπου εργαζόμενοι, πληρώματα απορριμματοφόρων. Όταν ο καιρός το επιτρέπει ανταλλάσσουν και κάποιες κουβέντες πριν ξεκινήσουν -σήμερα, όμως, το κρύο είναι τσουχτερό και ο παγετός δεν αστειεύεται όταν φυσά βοριάς στην Κομοτηνή, έτσι λέγονται οι τυπικές καλημέρες, και έτοιμοι για το μεροκάματο της ημέρας.

Με κρύο και με ζέστη, ωστόσο, το «αίτημα» των εργαζομένων είναι ίδιο: Λίγος σεβασμός στην προσπάθειά τους από τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος