Κομοτηνή: Εργατικές κατοικίες από τη λήθη στο επίκεντρο της προσοχής νέων ζευγαριών

Ξανά στο επίκεντρο της προσοχής νέων κυρίως ζευγαριών οι εργατικές κατοικίες που βρίσκονται πέραν του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Νοτιοανατολικά της πόλης σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, οι λεγόμενες κάποτε «νέες εργατικές κατοικίες», που πριν μισό αιώνα αποτέλεσαν αναπτυσσόμενο οικιστικό πυρήνα. Μετά το θάνατο κάποιων από τους πρώτους ιδιοκτήτες ή με την εγκατάλειψή τους από τους κληρονόμους παρουσίασαν μια εικόνα γειτονιάς που δεν φαινόταν να έλκει το ενδιαφέρον άλλων πέραν των μονίμων κατοίκων.

Κομοτηνή: Εργατικές κατοικίες από τη λήθη στο επίκεντρο της προσοχής νέων ζευγαριώνΚι όμως το κλίμα φαίνεται πως αλλάζει και ένα μετά το άλλο τα άδεια σπίτια περνούν στα χέρια νέων ιδιοκτητών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέντε κατοικίες, οι αρχικοί ιδιοκτήτες των οποίων έφυγαν από τη ζωή, άλλαξαν χέρια. «Φαίνεται πως δημιουργείται μια νέα τάση με νέα ζευγάρια που επιλέγουν να μετακομίσουν στη γειτονιά του Αγίου Στυλιανού», δηλώνουν παλιότεροι κάτοικοι και σημειώνουν ότι οι κληρονόμοι που έχουν στη διάθεσή τους τις κατοικίες τις πουλούν στους νέους αγοραστές κι εκείνοι με τη σειρά τους «ζωντανεύουν» με τις εργασίες ανακαίνισης τη γειτονιά τους. Αυτή τη στιγμή προς πώληση είναι δέκα (10) τέτοιες κατοικίες.

Κομοτηνή: Εργατικές κατοικίες από τη λήθη στο επίκεντρο της προσοχής νέων ζευγαριώνΕνώ το τελευταίο χρονικό διάστημα πέντε σπίτια των 80 τ.μ. πέρασαν στα χέρια νέων ιδιοκτητών με μ.ο. αγοράς 35- 40.000 ευρώ. Πριν δέκα πέντε χρόνια οι ίδιες κατοικίες πωλούνταν 60.000 ευρώ.

Ωστόσο, μεσολάβησε ένα διάστημα «μαρασμού» κι «εγκατάλειψης» όταν δεν συνέχισαν να κατοικούν τα σπίτια αυτά οι κληρονόμοι. Με τα προγράμματα ανακαίνισης των κατοικιών η αγορά τους από νέους ιδιοκτήτες διευκολύνεται ακόμη περισσότερο.

Κομοτηνή: Εργατικές κατοικίες από τη λήθη στο επίκεντρο της προσοχής νέων ζευγαριώνΌσον αφορά στην καθημερινότητα των ανθρώπων που συνεχίζουν να κατοικούν στο χώρο; «Πάντα υπάρχει καθυστέρηση στην κοπή των χόρτων το καλοκαίρι, των κλαδιών των δένδρων», δηλώνουν κατανοώντας το φόρτο των υπηρεσιών ζητώντας, όμως, και οι ίδιοι μεγαλύτερη προσοχή. Παράλληλα, μιλώντας στο ertnews.gr  σημειώνουν την ανάγκη: συχνότερης  αποκομιδής των απορριμμάτων, τακτικότερα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας, εξωραϊσμού και φροντίδας  των δημοσίων χώρων, κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό.

Μισό και πλέον αιώνα ζωής και συνεχίζουν οι εργατικές κατοικίες, που όταν έγιναν ονομάστηκαν «νέες» τίτλος που με τους νέους που μετεγκαθίστανται στη γειτονιά επιλέγοντας να ζήσουν εκεί θα ισχύει για πολύ καιρό ακόμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος