Κομοτηνή: Εργασίες ανακαίνισης μισό αιώνα μετά για την παλιά Νομική

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης στο κεντρικό αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής Κομοτηνής δείχνει το δρόμο σε Πρυτανικές Αρχές και Δήμο Κομοτηνής για τα έργα, που θα ακολουθήσουν. Εργασίες ανακαίνισης τόσο στο παλαιότερο κτίριο του ΔΠΘ, που μετρά ήδη 50 χρόνια ζωής, όσο και στο γύρω χώρο.

Την ικανοποίησή του για την εικόνα, που παρουσιάζει δεν έκρυψε ο αρμόδιος αντιπρύτανης του ΔΠΘ, υπεύθυνος για θέματα Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κος Φώτης Μάρης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-2-2022).

Κομοτηνή: Εργασίες ανακαίνισης μισό αιώνα μετά για την παλιά Νομική«Ολοκληρώσαμε μια μεγάλη παρέμβαση στο κεντρικό αμφιθέατρο το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων» είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Θα ακολουθήσουν τους επόμενους λίγους μήνες εργασίες για το σύνολο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος, εργασίες προϋπολογισμού 3.070.000 ευρώ, οι οποίες θα περιλαμβάνουν το κέλυφος του κτιρίου, καινούργια εξωτερικά παράθυρα και πόρτες, παράθυρα με θερμο-διακοπτή, με μεμβράνες, με φωτισμό led και αντλίες θερμότητας. «θα αλλάξει η εικόνα του κτιρίου 100%» υποσχέθηκε ο κος Μάρης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Είναι το πιο παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου μαζί με ένα ακόμη στην Ξάνθη, τα πρώτα που φιλοξένησαν και συνεχίζουν να φιλοξενούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου από το 1973». Σε αυτό το σημείο σημείωσε πως μετά από 50 χρόνια λειτουργίας αυτά τα κτίρια χρειάζονται σίγουρα μια σημαντική παρέμβαση. «Και για να συνεχίσουν να λειτουργούν και για να είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία τους» είπε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο στόχος είναι διττός: και η κάλυψη των αναγκών και κατασκευή ποιοτικών έργων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος