Κομοτηνή: Εργασία ξανά μετά το Ταμείο Ανεργίας

Έναρξη εργασίας στις 05:30 μετά από πολύ καιρό για την Κλεονίκη. Στα 30 της χρόνια, όταν έχασε τη δουλειά της, βγήκε στο Ταμείο Ανεργίας. «Πρωτόγνωρα συναισθήματα. Νόμιζα ότι θα μείνω για καιρό άνεργη, ότι δεν θα βρω ξανά ποτέ μου δουλειά. Ωστόσο, να που επέστρεψα!» αναφέρει. Επτά μήνες μετά βρίσκεται ξανά στο εργασιακό της πόστο. «Είχα μια σχετική εμπειρία και ευτυχώς βρήκα γρήγορα τη δουλειά αυτή» δήλωσε στο www.ertnews.gr.

Με σπουδές νηπιαγωγού που βρέθηκε να καλύπτει τις βασικές της ανάγκες εργαζόμενη στο χώρο της αναψυχής. «Λύση ανάγκης», όπως ανέφερε, το προσωρινό που έγινε μόνιμο. Και έξι με επτά μήνες μετά, έγινε ξανά ένας παραπλήσιος με τον αρχικό χώρο, πάλι στο χώρο της αναψυχής, εργασιακό της «στέκι».
Είναι δύσκολο με τα 399 ευρώ που στη συνέχεια έγιναν 408, τα χρήματα του Ταμείου Ανεργίας δηλαδή, να ζήσεις και να στηρίξεις μια οικογένεια. Εργαζόμενη τώρα,για τρεις και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα θα εισπράττει 450 ευρώ μισθό και θα ψάξει όπως λέει να βρει και κάτι άλλο.

«Έχοντας υπόψιν τις βασικές μου ανάγκες, τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς που περιμένουν τα χρήματα είναι λίγα, ωστόσο, αν δεν έχεις μια δική σου δουλειά είναι δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο. Κάνεις υπομονή και το κυνηγάς. Όσες μέρες εργάζομαι εδώ βλέπω συμπολίτες μας –κυρίως νέους- να περνούν ζητώντας εργασία» σημειώνει και προσθέτει πως η εργασιακή ανασφάλεια είναι σύντροφος πολλών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σήμερα.
Η προϋπηρεσία , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι αυτό που πρώτα ζητούν οι εργοδότες, Ελάχιστοι νοιάζονται για το αντικείμενο των σπουδών. Οι απαιτήσεις στον χώρο εργασίας είναι αυξημένες γι αυτό και όνειρο δικό της, αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων της είναι η δημιουργία μιας δικής τους δουλειάς.
Εργαζόμενη από τα 22 ξέρει από τις δυσκολίες, τα πρέπει, τους συμβιβασμούς και τις απαιτήσεις του ιδιωτικού τομέα. Όπως χαρακτηριστικά λέει η εποχή αφήνει τα «σημάδια» της και στα πρόσωπα των πελατών. «Αυτό που θέλω είναι να μην χάσω τη δουλειά μου και να μπορέσω να κάνω και κάτι δικό μου» σημειώνει χαρακτηριστικά και σπεύδει να στείλει το μήνυμά της σε όλους όσοι χάνουν τη δουλειά τους. «Να μην πτοούνται, να μην το βάζουν κάτω».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος